Kotorvaroški šahista hit turnira u Konjicu, slijedi veliki skok na svjetskoj listi

Šahista iz Kotor Varoša Dragan Stanković zauzeo je 12. mjesto na međunarodnom turniru u Konjicu gdje je bio najprijatnije iznenađenje i napraviće najveći skok na listi Svjetske šahovske federacije.

Stanković je u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo prvo mjesto među igračima rejtinga do 1.900 poena.

Sjajni šahista je poslije četiri kola bio na diobi prve pozicije sa tri pobjede i remijem, a i nakon remija u petoj rundi ostao je na sjajnom drugom mjestu. U posljednja dva kola upisao je poraz i treći remi na turniru čime je stigao do odlična četiri i po poena. Pred fantastičnim mladim šahistom pala su i dva šampiona – Slobodan Kuzmanović koji je vlasnik titule u RS i kadetski prvak BiH Dino Marković.

– Turnir je bio jači od očekivanog, ali sam premašio sva svoja očekivanja sa po tri pobjede i remija i jednim porazom. Remizirao sam sa 2. i 3. igračem u ukupnom poretku, a dobio sam kadetskog prvaka BiH i seniorskog prvaka RS. Bio sam najbolji igrač u kategoriji rejting od 0-1.900, a zaradio sam nevjerovatnih 150 rejting poena i sada ću imati 1918. Zahvalio bih Predragu Tešiću na podršci i treneru internacionalnom majstoru Zoranu Runiću iz Bijeljine – rekao je Stanković za “Moj Kotor Varoš”.

Na turniru je učestvovalo 75 igrača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Turske i Finske, a Stanković je uprkos činjenici da je jedan od najmlađih pokazao da je majstor igre na 64 polja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*