Kotorvaroški rukometaši dobili trenera, Gavranić spasonosno rješenje

Srećko Gavranić novi je trener Rukometnog kluba Kotor Varoš, a njegovim imenovanjem otklonjena je glavna prepreka za nastup kotorvaroških rukometaša u Prvoj ligi RS.

Izvori iz kluba potvrdili su za “Moj Kotor Varoš” da je Gavranić poslije dužih pregovora sa predstavnicima kluba i Opštine Kotor Varoš prihvatio da vodi prvi tim čime je odagnan dio briga u vezi sa nastupom jednog od najboljih kotorvaroških kolektiva u novoj sezoni.

– Pregovori su u početku zapeli, ali su na kraju ipak uspješno završeni i Gavranić će voditi ekipu u novoj sezoni. S obzirom na to da je ona već počela i da nema mnogo vremena do prve utakmice novi trener je već za sutra zakazao prvi trening kako bi vidio na koje snage može računati – rekao je naš sagovornik.

Gavranić je godinama igrao za Kotor Varoš, radio je sa mlađim kategorijama, a trenutno je zaposlen kao profesor fizičkog vaspitanja u kotorvaroškom Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla”.

Trenserska pozicija je ostala upražnjena nakon što je dugogodišnji trener i jedan od najboljih igrača u istoriji kluba Damjan Tepić odlučio da okači patike o klin. Pokušaji da bude izabran Tepićev nasljednik bili su uzaludni tako da nije bilo nikoga ko bi zakazao trening uoči nove sezone.

Prema informacijama iz kluba, za sada je izvjesno da dres Kotor Varoša neće nositi ni dosadašnji kapiten Boško Tešić i Miloš Jurić, dok je neizvjesno kakav će angažman, zbog privatnih obaveza, imati Miloš Sakan.

Kotorvarošani će sezonu početi od trećeg kola jer su zbog niza problema odgodili prve dvije utakmice nove sezone. Poslije imenovanja trenera ostalo je da bude imenovana i uprava, te da bude riješen problem sa finansiranjem.

“Moj Kotor Varoš” je ranije objavio da je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je i do sada bio u upravi, spreman da preuzme rukovođenje klubom.

Problemi su eskalirali nakon što je Skupština opštine Kotor Varoš donijela odluku da uprave svih sportskih klubova budu formirane u skladu sa izvorima finansiranja, a kako to nije učinjeno rukometni klub je ostao bez novca iz budžeta.

Kotorvaroški rukometaši već godinama su među najboljim ekipama u Prvoj ligi RS, a prošle sezone su u veoma jakoj konkurenciji zauzeli odlično četvrto mjesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*