Kotorvaroški kvartet solidan u Srebreniku, najbolji Dragan Stanković

Četvorica šahista iz Kotor Varoša nastupila su na turniru “Povucimo najbolji potez” u Srebreniku, a poslije dva dana provedena za tablama najbolji plasman zabilježio je Dragan Stanković koji je u konkurenciji 139 igrača zauzeo 48. mjesto.

Mladi šahista je sa pet poena iz devet kola ostvario mnogo bolji plasman u odnosu na status koji je imao na početku turnira s obzirom na to da je bio 77. nosilac, a kao rezultat toga u njegove ruke stigla je i specijalna nagrada za najboljeg igrača do 16. godina.

Iza Stankovića po plasmanu je bio Dragoslav Jotanović koji je sa četiri i po poena zauzeo 62. poziciju (64. nosilac), a slijedili su ga Sergej Molčanov na 67. mjestu (62. nosilac) sa takođe četiri i po i Darko Stanković na 106. poziciji (101. nosilac) sa poenom manje.

Zanimljivo je da je prvo mjesto osvojio internacionalni majstor Zoran Runić, koji trenira Dragana Stankovića, drugi je bio Goran Vajić, a treći FIDE majstor Miloš Vlatković. Nagradni fond iznosio je 10.000 KM, a o snazi turnira govori i činjenica da je okupio dva velemajstora, osam internacionalnih majstora i 15 FIDE majstora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*