Kotorvaroški džudisti u žetvi medalja, dvostruko zlato za Saru Marić

Džudisti kotorvaroške Mladosti osvojili su 22 medalje na međunarodnom Kupu “Stevan Marković” u Banjaluci, a najviše uspjeha imala je Sara Marić koja se okitila sa dva zlata.

Marićeva se popela na najviši stepenik pobjedničkog postolja u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, a proglašena je za najuspješniju takmičarku u kategoriji kadeta.

Najsjajnijim odličjem okotili su se i Selena Varošić u senirskoj i Nikola Jeftimir u juniorskoj konkurenciji, te mlađa pionirka Jovana Popović i poletarci Anja Smiljić i Helena Stolić.

Srebrne medalje osvojili su seniorka Maja Popović, kadet Drago Slavnić, stariji pioniri Vladan Slavnić i Darija Danilović, mlađi pioniri Miloš Smiljić, Lara Višnjić i Nikolina Stolić, te poletarka Jelena Popović.

Na pobjedničko postolje sa bronzanim medaljama popeli su se kadet Duško Janković, stariji pioniri Kristijan Višnjić, Jovan Serdar, Jovan Vuković i Dajana Dragojević i mlađi pioniri Stefan Serdar i Milica Zvijerac.

Sjajan nastup džudista Mladosti bio je dovoljan da u veoma jakoj konkurenciji zauzmu treće mjesto u ukupnom poretku.  Mladost je nastupila sa 31 takmičarom, a na turniru je učestvovalo 414 džudista iz 37 klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rusije, Bugarske i Holandije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*