Kotorvaroški džudisti osvojili 17 medalja, zlatne Anja Smiljić i Sara Marić

Džudisti kotorvaroške Mladosti osvojili su 17 medalja na međunarodnom turniru “Banjaluka open” koji je održan proteklog vikenda u sportskoj dvorani “Borik”.

Izabranici Sejde Tatara vratili su se kući sa dvije zlatne, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja.

Najsjajnijim odličjem okitili su se poletarka Anja Smiljić i Sara Marić u konkurenciji kadetkinja.

Na drugi stepenik pobjedničkog postolja popeli su se Helena Stolić u kategoriji poletarki ci, mlađa pionirka Dajana Dragojević, te stariji pioniri Milan Kovačević, Nikola Jeftimir, Tea Marković i Darija Danilović. Drugu medalju na ovom turniru Sara Marić je osvojila u konkurenciji seniorki.

Do bronzanih medalja stigli su poletarke Lara Višnjić i Jovana Popović, te mlađi pioniri Aleksandar Milić i Nikolina Stolić. Isto odličje osvojili su i Milko Kuprešak u konkurenciji kadeta, te seniori Selena Varošić i Borislav Bogdanić.

Na ovom izuzetno jakom turniru nastupilo je 40 ekipa iz BiH, Austrije, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore sa ukupno 370 takmičara. Uprkos mnogo jačoj konkurenciji nego prošle godine, Mladost je uspjela da usvoji dvije medalje više.

Ovaj turnir imaće i produžetak u vidu džudo kampa u kojem će sa džudistima raditi najbolji stručnjaci i velike zvijezde ovog sporta sa prostora bivše Jugoslavije i osvajači medalja na međunarodnoj sceni. Priliku za usavršavanje imaće i nekoliko džudista Mladosti među kojima je i Stefan Pejaković, koji poslije teške povrede hvata formu za povratak na tatami.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*