Kotorvaroški džudisti osvojili 17 medalja, dupli uspjeh Sare Marić i Drage Slavnića

Džudisti kotorvaroške Mladosti osvojili su 17 medalja na međunarodnom turniru u Laktašima i zauzeli treće mjesto u ukupnom poretku.

Izuzetno jak turnir okupio je 742 takmičara iz nekoliko zemalja, a trajao je dva dana. Prvog dana na tatami su izašli takmičari u konkurencijih mlađih i starijih pionira, a drugog kadeti, juniori i seniori.

Dvostrukim medaljama okitili su se Sara Marić koja je osvojila zlato u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te Drago Slavnić koji je stigao do srebra u seniorskoj i bronze u konkurenciji juniora.

Zlatne medalje osvojili su i kadeti Duško Janković i Andrej Brljić, te mlađe pionirke Anja Smiljić i Helen Stolić.

Srebrom su se okitili i stariji pioniri Adrijan Kudrić i Jovan Vuković, dok su bronzane medalje osvojili i kadeti Nikola Jeftimir i Darija Danilović, stariji pioniri Njegoš Košćo, Dajana Dragojević i Nikolina Stolić, te mlađi pioniri Lara Višnjić i Jelena Popović.

Mladost je osim trećeg mjesta u ukupnom poretku osvojila prvo mjesto u konkurenciji mlađih pionirki gdje je nastupila 51 takmičarka, dok su kadeti zauzeli drugo mjesto.

Kotorvarošani su u Laktašima nastupili sa 23 takmičara, a trener Mladosti Sejdo Tatar zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

– Osvojili smo šest medalja više nego prošle godine, a i po kvalitetu odličja smo bili bolji. Uz medalje u pojedinačnoj konkurenciji posebno me raduju pehari u ekipnoj konkurenciji – rekao je Tatar za „Moj Kotor Varoš“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*