Kotorvaroški džudisti ispisali istoriju, u vitirinama 200 medalja

Kotorvaroški džudisti osvojili su 11 medalja na međunarodnom turniru “Vitez open” u Vitezu i ovu godinu završili sa 200 odličja čime su postavili novi klupski rekord.

Takmičari Mladosti vratili su se iz Viteza sa tri zlatne, dvije srebrne i šest bronzanih medalja.

Do zlata su stigli poletarka Anja Smiljić, stariji pionir Milan Kovačević i kadetkinja Sara Marić. Srebrnim medaljama okitili su se Eldin Hasak i Jovana Popović u konkurenciji mlađih pionira.

Na treći stepenik pobjedničkog postolja popeli su se stariji pioniri Miloš Smiljić, Nikola Rusmir, Njegoš Košćo i Darija Danilović, te kadeti Drago Slavnić i Duško Janković.
Trener Sejdo Tatar zadovoljan je nastupom svojih takmičara u Vitezu, a posebno što su ove godine pomjerili granicu po broju osvojenih medalja.

– Za svaki respekt je osvajanje 200 medalja čime smo postavili novi rekord u 43 godine dugoj istoriji kluba koji je osnovan daleke 1976. godine. To je još jedna potvrda uspješnog rada kluba i talenta i vještine naših takmičara – rekao je Tatar za “Moj Kotor Varoš”.

Mladost je u Vitezu nastupila sa 18 takmičara, dok je turnir okupio 45 klubova iz BiH i Hrvatske sa 494 takmičara. Ovo je bilo posljednje ovogodišnje takmičenje, ali za džudiste Mladosti nema predaha i nastaviće sa pripremama za izazove koji ih očekuju već početkom februara 2020. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*