Kotorvaroški džudista ušao među deset najboljih sportista RS

Sjajni džudista Mladosti iz Kotor Varoša Borislav Bogdanić ušao je među deset najboljih sportista RS, koji će večeras biti nagrađeni na tradicionalnom izboru dnevnog lista “Glasa Srpske”.

Bogdanić, koji je kandidat Džudo saveza RS , bio je na širem spisku od 19 kandidata za najboljeg sportistu RS u 2017. godini, a stručni žiri i čitaoci “Glasa Srpske” odlučili su da je rezultatima zaslužio da se nađe u društvu deset najboljih kojima će večeras biti dodijeljene nagrade na manifestaciji u Banskom dvoru u Banjaluci.

Na današnjoj sjednici stručnog žirija na čijem je čelu proslavljeni košarkaš Nenad Krstić biće odlučeno ko će na tronu naslijediti prošlogodišnjeg laureata Mihajla Čeprkala i ponijeti titulu najboljeg sportiste RS u 2017. godini. Žiri će osim laureata utvrditi i redosljed deset najboljih sportista u 2017. godini.

– Najvažniji dio posla tek nas očekuje, jer moramo izabrati najboljeg među najboljima. Do sada smo imali lakši posao, jer smo odabrali deset najboljih, ali tek danas ćemo biti na slatkim mukama. Vjerujem da mećemo pogriješiti pošto nas na to obavezuju i sva imena koja su do sada bila laureati – rekao je Krstić.

Bogdanić je rekao da mu je bila velika čast što je ušao u konkurenciju 19 najboljih.

– Nije mi bilo bitno da li ću se naći među deset najboljih, jer sam premašio sva svoja očekivanja. Velika je čast kada te matični savez predloži kao kandidata za najboljeg sportistu, jer to pokazuje da neko prati i vrednuje vaše rezultate. Zato će mi ova nominacija biti podstrek da u nastavku karijere budem još bolji – naglasio je Bogdanić tokom posjete redakciji “Glasa Srpske”.

Njegovo učešće među najboljima nije slučajno jer je godina, koja se primiče kraju, bila najuspješnija u njegovoj karijeri započetoj 2001. godine. Ove godine bio je prvak RS i BiH u kategoriji do 100 kilograma, čime je stekao pravo nastupa na prvenstvu Balkana gdje je osvojio bronzanu medalju.

Jednako dobar sportista i čovjek na tatami je prvi put stao kao 12-godišnjak kada ga je u prostorije Džudo kluba Mladost doveo otac.

– Bila je to ljubav na prvi pogled. Jednostavno sam zavolio ovaj sport, a sigurno je da velike zasluge za to pripadaju legendi kotorovaroškog džuda, mom treneru Sejdi Tataru, koji mi je svih ovih godina bio praktično najveća podrška. Iako sam već više od deceniju i po vjeran tatamiju ljubav se ne smanjuje i sigurno je da ću uz džudo ostati i poslije okončanja takmičarske karijere – dodao je Bogdanić, koji je završio Fakultet za bezbjednost i kriminalistiku u Banjaluci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*