Kotorvaroška veza i fudbalski duel na Urijama

Za fudbalske veterane iz Kotor Varoša nema predaha i nakon gostovanja u Sokobanji i revijalne utakmice u Maslovarama odigrali su meč na Urijama protiv veterana Radnika, koji su slavili rezultatom 5:4.

Popularni Urijaši su trijumfovali u utakmici punoj preokreta i sjajnih poteza sa obje strane. Malobrojna publika je na djelu mogla vidjeti majstore fudbalske igre, koji su nekada sa velikim uspjehom nosili dresove Rudara iz Prijedora i Mladosti iz Kotor Varoša. Sa jedne strane Vučanović, Žutić, Jurić, Serdar, Novaković, sa druge Kralj, Vujičić, Macura, Salešević, Marin… U domaćoj ekipi bila su i dvojica pripadnika romske nacionalnosti, koji su pohvalili napore Kotorvarošana u borbi protiv rasizma, nasilja i diskriminacije na fudbalskim terenima.

Ovo je kotorvaroškim ambasadorima sporta bila četvrta utakmica u posljednja četiri dana, a u šali su kazali da bi ovako zgusnut raspored teško mogli izdržati i učesnici Lige šampiona.

Inicijator druženja bio je protojerej Boris Narić, rođeni Kotorvarošanin koji je član uprave Radnika iz Urija.

– Prijateljske odnose imamo sa veteranima Krke iz Novog Mesta, ali na ovo druženje sam posebno ponosan, jer sam emotivno vezan za oba kraja. Kotorvarošani su još jednom pokazali da su ljudske veličine i radujem se narednom okupljanju u gradu na obali Vrbanje – istakao je Narić.

U gostujućoj delegaciji je bio paroh vrbanjački Mirko Batar, koji je zahvalio Nariću na druženju i sa zadovoljstvom prihvatio ulogu domaćina sredinom juna u Kotor Varošu. Kotorvarošani su uručili poklone protojereju Nariću u znak sjećanja na prvo druženje sa Urijašima, koje će postati tradicionalno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*