Kotorvarošani srušili prve favorite u debitantskom meču

Šahovski klub Kotor Varoš savldao je na startu Prve šahovske lige RS Šahovski klub Mat iz Teslića rezultatom 4:2 i napravio veliko iznenađenje protiv glavnog kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH.

Meč je počeo sa dva remija. Prvo je Daniel Milekić remizirao sa četvorostrukim šampionom bivše Jugoslavije velemajstorom Milanom Vukićem, a zatim i Dragoslav Jotanović sa Nebojšom Đurićem.

Vođstvo Teslićanima je donio fidemajstor Draško Babić pobjedom nad kapitenom Kotorvarošana Sergejom Molčanovom. Izjednačenje je donio veteran Slobodan Tešić pobjedom protiv višestrukog kadetskog prvaka BiH Marka Lipovčića.

Odlučujuće poene i potpuni preokret su ostvarili braća Dragan i Darko Stanković. Najprije je Dragan Stanković savladao fidemajstora Željka Simića i doveo naš tim u vođstvo od 3:2. U odlučujućem meču između Darka Stankovića i Igora Drinčića uslijedila je rovovska borba iz koje je naš šahista izašao kao pobjednik poslije više od četiri časa i donio prvu pobjedu Kotor Varoša u premijernom nastupu u Prvoj ligi RS.

Mečevi Prve šahovske lige RS igraju se u prostorijama restorana “Akvana” u Banjaluci, a rival Kotorvarošana u drugom kolu je Derventa.

U istorijskom nastupu u ovom rangu takmičenja boje Kotor Varoša brane Daniel Milekić, Sergej Molčanov, Dragan Stanković, Zlatko Kragić, Dragoslav Jotanović, Slobodan Tešić, Darko Stanković, Simo Kostreš, Draže Obradović i Čedo Tepić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*