Kotorvarošani na premijeri sa Jahorinom, rat klubova i saveza

Klub malog fudbala Kotor Varoš trebao bi 19. oktobra započeti novu sezonu u Prvoj ligi RS, a žrijebom je danas odlučeno da će im prvi rival biti Jahorina sa Pala i da će biti domaćini u tom duelu.

Žrijebu, koji je obavljen u prostorijama Fudbalskog saveza RS u Banjaluci, prethodila je žučna rasprava čelnika klubova i predstavnika saveza, a s obzirom na to da su stavovi ostali udaljeni i nakon završetka sastanka u pitanju je početak nove sezone.

Čelnici klubova koji su prošle sezone igrali Prvu ligu RS uz podršku novih prvoligaša Glasinca i Policajca insistirali su na tome da im budu ukinute novčane i kazne koje podrazumijevaju oduzimanje bodova u novoj sezoni. Stav klubova je da zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalaze nisu u mogućnosti da organizuju takmičenje i u mlađim kategorijama.

Predstavnici Fudbalskog saveza su, međutim, ostali istrajni u tome da klubovima ostaju kazne koje su im izrečene zbog toga što se nisu takmičili u mlađim kategorijama.

Kotor Varoš je odlukom disciplinskih organa Fudbalskog saveza RS kažnjen sa 1.500 KM i oduzimanjem šest bodova u predstojećoj sezoni, iako su omladinci ovog kluba prethodnih godina bili šampioni RS.

Ukoliko liga počne kao što je predviđeno, rivali Kotor Varoša osim Jahorine biće i Brčko zdravlje, Šampion iz Laktaša, Nevesinje, Brod i dva nova prvoligaša Glasinac i Policajac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*