Kotorvarošane manjak sreće zaustavio na putu do trona

Medicinska škola iz Banjaluke pobjednik je Regionalnog takmičenja u malom fudbalu za učenike srednjih škola koje je održano u okviru Malih olkimpijskih igara u Čelincu, a tim Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ iz Kotor Varoša završio je na četvrtoj poziciji.

Snage je odmjerilo šest ekipa, a osim pomenute dvije takmičili su se i Ekonomska i Tehnička škola iz Banjaluke i timovih srednjih škola iz Čelinca i Prnjavora. U prvoj fazi po tri tima bila su raspoređena u dvije grupe i poslije međusobnih duela po dvije prvoplasirane ekipe su se plasirale u polufinale.

Kotorvarošani su u grupi poraženi rezultatom 1:0 od Medicinske škole, koja je potom izgubila od Tehničke škole 4:1, pa je odlučivao posljednji duel. Srednjoškolci iz Kotor Varoša su poslije drame i preokreta u posljednjih pola minuta savladali Tehničku školu 2:1 i izborili plasman u polufinale.

Rival u polufinalu bila je Medicinska škola sa kojom je utakmica okončana rezultatom 1:1. „Medicinari“ su bili srećniji i koncentrisaniji i poslije četvrte serije penala eliminisali Kotorvarošane. U drugoj polufinalnoj utakmici Prnjavorčani su takođe poslije penala savladali Tehničku školu.

Medicinska škola je u finalu savladala ekipu iz Prnjavora sa 2:1 i plasirala se na republičko takmičenje koje će biti održano u Istočnom Sarajevu. Tehnička škola se u meču za treće mjesto revanširala Kotorvarošanima i slavila sa 2:1 golom 45 sekundi prije kraja.

– Niko nas nije nadigrao, sve utakmice su bile ujednačene i malo sportske sreće je nedostajalo da dođemo do kraja. Momci su dali maksimum i veoma sam zadovoljan zalaganjem i disciplinom – rekao je za „Moj Kotor Varoš“ profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Kotor Varoš Igor Vučenović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*