Kotor Varošu visio o koncu ostanak u ligi, spas stigao iz Trebinja

Klub malog fudbala Kotor Varoš i njegovi navijači slave Leotar iz Trebinja jer je kotorvaroškom timu omogućio opstanak u Prvoj ligi RS, koji je visio o koncu.

Sudbina timova koji su završili sezonu u drugom dijelu tabele Prve lige RS zavisila je od raspleta u Premijer futsal ligi BiH. Dok je bilo i definitivno poznato da će dvije posljednjeplasirane ekipe Sokrates iz Banjaluke i Ljubić iz Prnjavora naredne sezone igrati u Drugoj ligi RS, Čelinac i Kotor Varoš su sa strepnjom čekali rasplet u premijerligaškom karavanu.

Zbog skraćenja Premijer futsal lige BiH sa 12 na osam timova do posljednjeg kola bio je ugrožen opstanak u tom društvu nekoliko klubova iz RS od čijeg je ispadanja automatski zavisilo koliko će ekipa i iz Prve lige RS preseliti u niži rang s obzirom na to da oni postaju njeni novi članovi. Premijerligaški status je i prije posljednjeg kola izgubilo Brčko zdravlje, a ugroženi su bili i Nevesinje i Leotar.

Nevesinje je u posljednjem kolu stiglo do pobjede, pa je meč odluke bio u Sarajevu gdje je Željezničar dočekao Leotar. Trebinjci su odigrali odličnu utakmicu i pobjedom se spasili ispadanja, a ispostavilo se i ostavili Kotor Varoš u Prvoj ligi RS, dok su Nevesinje i Željezničar poslali u niži rang. Konačni rasplet bio je koban i za Čelinac koji će novu sezonu igrati u Drugoj ligi RS.

Kotor Varoš je odlično odigrao sezonu u Prvoj ligi RS, ali ga je uz skraćenje Premijer futsal lige BiH u neizvjesnost gurnula i kazna Fudbalskog saveza RS kojom je ostao bez četiri boda zbog napuštanja terena na meču protiv Jahorine na Palama zbog čega je završio kao peti na tabeli u konkurenciji osam timova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*