Kotor Varoš ugostio 150 djece, stigla pomoć klubu i školi

Kotor Varoš je još jednom dokazao da je grad rukometa, ugostivši 150 djece na drugom turniru prijateljstva i osvojivši prvo mjesto u jednoj od tri kategorije za mlade rukometaše.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe sa timovima u tri starosne generacije i snage su odmjerili rukometaši rođeni 2002, 2006 i 2008. godine.

Kotor Varoš je u konkurenciji rukometaša rođenih 2002. godine osvojio prvo mjesto sa svim pobjedama, a isto je učinila i Derventa u četiri godine starijem uzrastu. U najmlađoj konkurenciji trijumfovali su Laktaši sa dvije pobjede i jednim porazom.

Ovaj vid razvoja i popularizacije rukometa podržao je i Regionalni rukometni savez Banjaluka koji je Rukometnom klubu Kotor Varoš i kotorvaroškom Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” donirao golove za mini rukomet i mini fudbal.

Donaciju je od predsjednika Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka Željka Jošića preuzela direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić, koja je istakla da ustanova na čijem je čelu čini sve što može da mladima obezbijedi što bolje uslove za trening i bavljenje sportom. Na donaciji su zahvalili i predstavnici Rukometnog kluba Kotor Varoš koji je godinama unazad jedan od najusphešnijih sportskih kolektiva na području opštine i jedan od dva kluba koja se takmiče u elitnom rangu u RS.

Regionalni rukometni savez Banjaluka je time nastavio akciju čiji je cilj pomoć klubovima i školama iz manjih sredina. Ranije je omogućio ženskom rukometnom klubu iz Srpca da učestvuje u takmičenjima bez plaćanja registracija, dok su klub i škola iz Gradiške dobili rukometne lopte na zajedničko korištenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*