Kotor Varoš se spasao za dlaku za zelenim stolom

Rukometni klub Kotor Varoš završio je jednu od najneizvjesnijih sezona i na donedavno nezamisliv način sačuvao status prvoligaša.

Tačka na sezonu koja je jedva prešla polovinu stavljena je za zelenim stolom odlukom Rukometnog saveza RS da zbog epidemije virusa korona prekine zakmičenje u Prvoj i Drugoj ligi i trenutni poredak na tabeli prihvati kao konačan za tekuću sezonu.

Savez je odlučio da iz Prve lige RS ispada samo posljednjeplasirana ekipa, a nakon odigranih 12. kola to je Srbac, dok je Derventa došla do šampionske titule i plasmana u Premijer ligu BiH.

– Odluka je donesena zbog vanrednog stanja u RS izazvanog epidemijom virusa korona i činjenice da su zabranjena sportska takmičenja, a sportske dvorane pretvorene u privremene bolnice – istakli su u Rukometnom savezu RS.

Kotor Varoš je poslije 12 rundi takmičenja bio samo stepenicu iznad i do kraja sezone ga je čakala žestoka borba za opstanak s obzirom na to da bi u redovnim okolnostima ispale najmanje dvije ekipe.

Od početka sezone je bilo jasno da naš tim čeka borba za opastanak jer ga je napustilo nekoliko standardnih prvotimaca, pa je novi trener Srećko Gavranić mogao da računa na mlade snage i tek ponekog iskusnog igrača. Loši rezultati su se redali, a osim plasmanom kluba na tabeli platio ih je Gavranić koji je na polusezoni trenersku poziciju prepustio Stamenku Antoniću.

Iako je rukometno proljeće počelo nešto vedrije za Kotorvarošane opastanak je bio više nego neizvjestan, pa je odluka Rukometnog saveza bila po mjeri, iako bi naši rukometaši sigurno bili srećniji da su se za prvoligaški status izborili na parketu.

Savez je predložio da završnica Kupa bude odigrana u pripremnom periodu za novu sezonu, odnosno u avgustu i septembru, a da završna takmičenja za mlađe kategorije budu okončana do prve polovine septembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*