Kotor Varoš protutnjao Prnjavorom i dokazao da mu je mjesto u Prvoj ligi RS

Klub malog fudbala Kotor Varoš savladao je danas Ljubić u Prnjavoru u pretposljednjem kolu Prve lige RS 7:3 i time i definitivno potvrdio da će i sljedeće sezone potpuno zasluženo biti u prvoligaškom društvu.

Ovom pobjedom prekinut je niz loših rezultata na teškim i dalekim gostovanjima u mečevima u kojima trener Vladan Đekanović zbog suspenzije nije mogao računati na nekolicinu najboljih igrača. Na to se nadovezala i kazna koju su izrekli organi Fudbalskog saveza RS i zbog prekida utakmice protiv Jahorine na palama našem timu oduzmu četiri boda. Kotor Varoš je u opasnu zonu ušao porazom na domaćem parketu od Čelinca u prošlom kolu, ali je melem na rane stigao u vidu ubjedljive pobjede u Prnjavoru.

Naš tim, predvođen kapitenom Laletom Bašićem i pojačanjem na golu Bojanom Škorićem, od početka je pokazao da je kvalitetniji i golovima Senedina Tatara i Dragana Verića poveo 2:0.

Domaći su uspjeli da se vrate u egal, ali su Nasmir Hibić i Aleksandar Tepić ponovo donose dva gola prednosti. Ljubić je posljednji put zaprijetio, smanjivši rezultat na 3:4, ali je onda na scenu stupio sjajni Slaven Matijašević i het-trikom ugasio svaku nadu domaćina, koji će po svemu sudeći iduće sezone nastupati u drugoligaškom karavanu.

Kotor Varoš u sljedećem kolu dočekuje Jahorinu sa Pala i u meču za prestiž će pokušati da se pobjedom oduži navijačima za podršku tokom uspješne prvoligaške sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*