Kotor Varoš po treći put čeka šahovske majstore

Treće izdanje šahovskog turnira “PST – International Chess Tournament” biće održano od 23. do 26. jula u hotelu “St Petar” u Kotor Varošu.

Organizatori turnira Šahovski klub “Kotor Varoš” i kotorvaroško Udruženje građana “Centar mladih” obezbijedili su nagradni fond u iznosu od 5.000 KM. Turnir će biti rejtingovan kod Svjetske šahovske organizacije (FIDE) za standardni rejting, a biće odigrano sedam kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 90 minuta po igraču za cijelu partiju i dodatak od 30 sekundi po potezu počev od prvog poteza.

Pravo nastupa imaju svi igrači iz BiH i inostranstva bez rejting ograničenja, a predviđen je zajednički turnir za igrače i igračice. Kotizacija za seniore za ranu prijavu do 10. jula 2017. godine iznosi 30, a poslije tog datuma 40 KM. Kadeti, žene, veterani i članovi Šahovskog kluba “Kotor Varoš” u slučaju rane prijave plaćaju 20, a poslije isteka roka 30 KM. Velemajstori i svi učesnici prvog izdanja turnira oslobođeni su plaćanja upisnine. Krajnji rok za prijavu je 23. jul do deset časova. Učesnici su dužni ponijeti šahovsku garnituru standardnih dimenzija, dok je šahovske satove obezbjedio organizator.

Za redovne nagrade obezbijeđeno je 3.700, a za specijalne 1.300 KM. nagrade su obezbijeđene i za najbolju šahistkinju, kadeta, veterana iznad 65 godina i igrača Šahovskog kluba “Kotor Varoš”.

Direktor turnira Predrag Tešić rekao je da su već stekli zavidan rejting i da ove godine očekuju rekordan odziv i vrhunski kvalitet igrača.

– Za dvije godine smo postali prepoznatljivi u šahovskom svijetu i konstatno raste naš rejting, a to će biti nastavljeno i ove godine kada očekujemo novi iskorak i u organizacionom i u takmičarskom kvalitetu – rekao je Tešić i dodao da to potvrđuje i generalno pokrovoteljstvo Vlade RS.

Prijave za turnir i rezervacija smještaja:

Predrag Tešić 0038765/641-746, e-mail: [email protected]

Sergej Molčanov 0038765/625-249, e-mail: [email protected]

Uplate za upisninu i za smještaj moguće je izvršiti i na žiro-račun: 552038-00021486-91, UG “Centar mladih” Kotor Varoš. Zbog ograničenih smještajnih kapaciteta bilo bi poželjno da rezervacije budu izvršene prije turnira. Cijena noćenja: hotel 25 KM, hostel 20 KM i privatni smještaj 15 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*