Kotor Varoš kažnjen novčano i oduzimanjem bodova, slijedi borba za opstanak

Kazna koju su mu izrekli organi Fudbalskog saveza RS dovela je Klub malog fudbala Kotor Varoš u borbu za opstanak u Prvoj ligi RS, a prva prilika za veliki korak ka tom cilju biće večerašnji duel na domaćem parketu protiv Čelinca sa početkom u 21 čas.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza RS tek poslije skoro tri mjeseca stavila je tačku na prekinutu utakmicu između Jahorine i Kotor Varoša odigranu na Palama, koja je registrovana rezultatom 6:1 za domaće koji je bio na semaforu u trenutku prekida. Meč igran 17. decembra prošle godine prekinut je nakon što je gostujuća ekipa napustila parket izrevoltirana lošim suđenjem, a na kraju i uvredama koje je njenim igračima i izrekao glavni sudija.

Tada su protiv Kotor Varoša, trenera Vladana Đekanovića i trojice najboljih igrača Dragana Verića, Slađana Jankovića i Miroslava Nedića podnesene prekršajne prijave na osnovu kojih je pokrenut i disciplinski postupak, a svi su odmah i suspendovani.

Disciplinska komisija je u konačnici odlučila da Kotor Varoš kazni oduzimanjem četiri boda i novčanom kaznom u iznosu od 600 KM, a isti iznos moraće da plati i na osnovu troškova postupka. Veriću je izrečena zabrana igranja šest utakmica, Nediću četiri, a Jankoviću tri i sva trojica su u međuvremenu već odradili kazne.

Đekanović i Verić su oslobođeni optužbe da su nagovarali Kotorvarošane na prekid utakmice za koji je zaključeno da je bio spontan.

Kotor Varoš je oduzimanjem bodova i nizom od tri poraza, kojem je kumovao i izostanak suspendovanih igrača, tri kola prije kraja šampionata došao u opasnu zonu. Posljednjeplasirani Ljubić sa pet bodova ima samo teoretske šanse da izbori opstanak, Sokrates i Čelinac su sa po 12 bodova u zoni ispadanja, dok Kotor Varoš ima 14.

Neizvjesnost unosi i činjenica da još nije poznato koliko će klubova napustiti Prvu ligu RS jer to zavisi od raspleta situacije u Premijer ligi BiH, odnosno broja klubova iz RS koji će ispasti iz elitnog ranka domaćeg futsala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*