Kotor Varoš domaćin Druge lige RS u šahu

Kotor Varoš će biti domaćin Druge lige RS u šahu za seniore čiji će mečevi biti odigrani od 17. do 20. maja.

Organizator takmičenja je Šahovski savez RS, a Kotor Varoš je dobio domaćinstvo zahvaljujući angažmanu člana Izvršnog odbora Šahovskog saveza Predragu Tešiću, koji godinama uspješno organizuje i međunarodni turnir.

Ekipe se mogu prijaviti do 17. maja do 15 časova kada je i posljednji termin dolaska u Kotor Varoš, a svečano otvaranje je planirano za 17 časova poslije čega će biti odigrano prvo kolo. Odluka o sistemu i tempu igre biće donesena na tehničkoj konferenciji, koja će biti održana prije svečanog otvaranja.

Pravo učešća imaju ekipe koje nisu članovi Prve lige RS i Premijer lige BiH pod uslovom da su registrovane kod Šahovskog saveza RS za 2018. godinu, a kotizacija iznosi 100 KM. Svaka ekipa nastupa sa šest igrača i četiri rezerve, a na takmičenju Druge lige RS može nastupiti jedan igrač koji ima status stranca.

Pobjedniku će biti uručen pehar, tri prvoplasirane ekipe dobiće diplome i medalje, biće nagrađeni i najuspješniji takmičari po tablama, dok dvije prvoplasirane ekipe stiču pravo nastupa u Prvoj ligi RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*