Kotor Varoš dobio majstore džudoa, Selena i Srboljub nose crni pojas

Kotor Varoš je dobio još dva majstora džudoa, a do tog zvanja i crnog pojasa danas su stigli juniorka Selena Varošić i senior Srboljub Savanović.

Sjajnom tandemu Mladosti pridružila se i njihova klupska koleginica Dragana Savanović koja je dan ranije stekla zvanje sudije. Na putu ka crnom pojasu iz redova Mladosti stala je jedino trofejna seniorka Dragica Bibić.

Trojka je uspješno prošla ispit u okviru sedmodnevnog kampa u Trebinju koji je okupio više od 300 učesnika svih uzrasnih kategorija iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Program kampa uključuje pripreme reprezentacija RS i polaganje ispita za pojaseve i sudije.

Na reprezentativnim pripremama učestvovali su Borislav Bogdanić, kojeg u septembru očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu. Društvo mu je pravio Stefan Pejaković, koji je nedavno imao fantastičan nastup na Balkanskom prvenstvu za juniore i u konkurenciji mnogo starijih džudista stigao do petog mjesta.

Kamp je dio “Ljetne škole sporta”, a organizovali su ga Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Gradska uprava Trebinje i trebinjski Džudo klub “Leotar”. U radu kampa učestvovali su neki od najboljih džudista iz regiona poput aktuelnog šampiona Evrope Aleksandra Kukolja iz Srbije, svjetskog vicešampiona Srđana Mrvaljevića iz Crne Gore i evropske vicešampionke Larise Cerić iz BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*