Kotor Varoš dobio dvije šampionke BiH

Kotorvaroške džudistkinje Sara Marić i Anja Smiljić okitile su se titulama na Prvenstvu BiH za mlađe seniore i dječake i djevojčice koje je održano u Istočnom Sarajevu.

Sara je bila najbolja u konkurenciji mlađih seniorki, dok je Anja bila neprikosnovena među djevojčicama. Zanimljivo je da je ovo druga šampionska titula za Saru u samo sedam dana jer je prethodni vikend bila najbolja u konkurenciji juniorki. Sjajne džudistkinje su potvrdile dominaciju jer su na državno prvenstvo otišle sa titulama šampionki RS.

Mladost se iz Istočnog Sarajeva vratila sa tri medalje, a na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao se Nikola Jeftimir koji je i na republičkom prvenstvu bio bronzani.

– Zadovoljan sam rezultatima jer smo osvojili dvije šampionske titule. I ostali naši takmičari su pokazali zavidan kvalitet s obzirom na to da su svi izgubili u borbama za medalju – rekao je trener Mladosti Sejdo Tatar.

Na Prvenstvu BiH za mlađe seniore i mlađe dječake i djevojčice u Istočnom Sarajevu učestvovali su takmičari koji su osvojili medalje na entitetskim prvenstvima. Nastupilo je 326 takmičara iz 50 klubova, a boje Mladosti branilo je sedam džudista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*