Kolaps u Fudbalskom savezu zaustavio loptu u Kotor Varošu

Utakmica šestog kola Prve futsal lige RS između Kluba malog fudbala Kotor Varoš i Kluba malog fudbala Šampion iz Laktaša odgođena je zbog kolapsa u koji je zapao Fudbalski savez RS.

Utakmica između Kotor Varoša i Šampiona trebalo je da bude odigrana sutra u 19 časova u kotorvaroškoj sportskoj dovrani, ali je otkazana kao i sva ostala takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza RS.

Nesvakidašnja situacija nastala je nakon što je Inspektorat RS donio rješenje kojim Fudbalskom savezu zabranjuje obavljanje djelatnosti. Ista zabrana odnosi se i na područne, gradske i opštinske fudbalske saveze, odnosno klubove kao učesnike takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza RS i njegovih članica.

– Na ovaj način prestala su sva tekuća takmičenja, odnosno sva fudbalska dešavanja u okvirima i nadležnostima Fudbalskog saveza RS i njegovih članica. Ne želeći da postupamo suprotno odredbama državnih institucija, postupićemo na osnovu rješenja, te ostvarivati svoja prava putem pravosudnih institucija. O svemu navedenom obavijestili smo Fudbalski savez BiH, FIFA i UEFA – saopšteno je iz Fudbalskog saveza RS.

Fudbalski savez RS je najveći sportski strukovni savez u RS sa oko 380 registrovanih klubova u kojima se nalazi oko 18.500 registrovanih fudbalera i fudbalerki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*