Kiksali glavni rivali Mladosti, veliki bod stigao u Kneževo

Kotorvaroškoj Mladosti su uz pobjedu nad Brdom iz Hambarina uglavnomn išli u prilog i ostali rezultati 28. kola Regionalne lige RS jer su njeni konkurenti u borbi za opstanak ostvarili loš plijen, izuzev Progresa iz Kneževa koji je donio vrijedan bod sa gostovanja Borcu u Kozarskoj Dubici.

Mladost poslije ovog kola ima 34 boda i Slogi je pobjegla sedam bodova jer je tim iz Saničana poražen na gostovanju u Kozarcu od Bratstva 3:1. Naš tim ima tri boda više od Partizana koga je pretekla na tabeli nakon što je napravio veliki kiks kod kuće pa je iz Kostajnice cijeli plijen odnio Čelinac slavivši sa 1:0.

Mladost je sada i ispred Progresa iz Knežebva, iako su gosti stigli do iznenađujućeg, ali itekako vrijednosg boda na gostovanju šampionu Borcu u Kozarskoj Dubici. S obzirom na to da je Progres vodio 2:0, naš tim može biti zadovoljan što su se komšije u Kneževo vratile kući sa bodom.

Bod više od Mladosti imaju Lijevče iz Nove Topole koje je danas na domaćem terenu slavilo 3:0 protiv banjalučkog Lauša, te Krajina iz Banjaluke čiji su fudbaleri u ovom kolu bili slobodni. Mladost zaostaje dva boda za Čelincom koga će dočekati u posljednjem kolu, a tri za današnjim rivalom Brdom.

U mirnoj luci je prvih pet timova – FSA Prijedor, Gorica Šipovo, Lauš Banjaluka, Bratstvo Kozarac, dok je neprikosnoveni Borac čak 31 bod ispred najbližeg pratioca i njegovi fudbaleri su davno ispili šampionski šampanjac.

U niži rang, osim Minala iz Kosjerova koji je istupio iz lige nedugo poslije početka šampionata, već su ispali banjalučki klubovi BSK i Naprijed, a kako stvari stoje u višim ligama, od čega i zavisi broj klubova koji ispadaju, pridružiće im se još dva tima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*