Igrali zajedno u Kotor Varošu, sada im se putevi spojili u Njemačkoj

Nekadašnji golman Rukometnog kluba Kotor Varoš Boriša Eskić karijeru će nastaviti u Njemačkoj gdje je dogovorio saradnju sa petoligašem HSG Zulom.

Eskić je još ranije postigao načelni dogovor sa njemačkim klubom o angažmanu, a sada je pala i posljednja prepreka nakon što je dobio vizu.

– Igraću petu ligu, što nije mala stvar u zemlji koja se može pohvaliti najjačom ligom na svijetu. Imao sam priliku da se okušam i u četvrtoj ligi, ali je HSG Zul bio konkretniji i doigovorili smo saradnju. Ambicija kluba je da u novoj sezoni uđu u viši rang, što im je zamalo izmaklo u minuloj sezoni. To je bio jedan od razloga da se opredijelim za HSG Zul – rekao je Eskić za “Moj Kotor Varoš”.

Klub je uz Eskića doveo još tri pojačanja, a sudbina je htjela da se u Njemačkoj putevi ukrste i dvojici Kootrvarošana.

– Član ovog kluba odranije je moj saigrač iz Kotor Varoša Nebojša Raljić i radujem se što ćemo ponovo biti dio istog tima. Njegovo iskustvo će mi pomoći da se što prije i bolje uklopim u novu sredinu – kaže Eskić.

Odlični golman će put Njemačke krenuti 20. jula, a već je samostalno odradio dvije faze priprema kako bi što spremniji stigao u novu sredinu.

– Bio sam povrijeđen od oktobra prošle godine, ali sada se vraćam potpuno zdrav i spreman da pružim maksimum – istakao je Eskić.

Eskić i Raljić zajedno su razdužili dres Kotor Varoša čije su redove napustili na kraju pretprošle sezone. Eskić je tada potpisao za sarajevsku Bosnu, dok se Raljić otisnuo u Njemačku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*