GALERIJA: Mladost upalila motore, golman pokosio travu na stadionu

Fudbaleri Mladosti počeli su pripreme za novu sezonu, a atmosfera sa prvih treninga svjedoči da su se poželjeli travnatog terena.

U pauzi između dvije sezone u Regionalnoj ligi RS grupa zapad poklopile su se mnoge kockice u našem timu – treneru Branku Ponorcu odazvao se veći broj igrača, stigla su pojačanja, oporavili su se i povrijeđeni fudbaleri. Tim će sa kapitenskom trakom i u novoj sezoni predvoditi Igor Vučenović, koji je odlučio da je još rano da okači kopačke o klin.

– Početak priprema prolazi u sjajnom ritmu, na treningu je 20 igrača, koji odlično rade i pokazuju maksimalno zalaganje. Imaćemo sigurno jači tim nego prošle sezone i ako nas zaobiđu povrede i dobijemo podršku opštine napašćemo sam vrh tabele – rekao je Ponorac za MKV.

Iako je bilo ponuda za prvog golmana Milena Kutića i jednog od najboljih fudbalera u prošloj sezoni Enisa Mušanovića, do transfera nije došlo. Uz ostanak svih fudbalera iz prošle sezone i dolazak novih, Mladost će imati mnogo konkurentniji tim.

– Osim ostanka Kutića i Mušanovića, pridružili su nam se i Vojo Maletić, Boban Mikanović i braća Nasmir i Ahmet Hibić. Sa nama trenira i naš bivši fudbaler Stefan Kršić i postoje šanse da nam se ponovo pridruži što bi bilo veliko pojačanje. Odlična vijest je i da su Lale Bašić i Aleksandar Tepić u potpunosti sanirali povrede zbog kojih su propustili kraj prošle sezone – istakao je Ponorac.

Pozitivna atmosfera na gradskom stadionu već se vidi, a sjajnim gestom doprinjeo joj je i golman Almedin Duraković, koji je posegao za trimerom i doveo u red zapuštene i u travu zarasle dijelove stadiona.

– To je moj poklon klubu u kojem sam proveo lijepe godine. Mislim da svi možemo doprinijeti da igramo u boljim uslovima i da vratimo stari sjaj Mladosti – kaže za MKV Duraković kojem su klub i saigrači zahvalili na ovom gestu.

Kotorvaroški fudbaleri imaće prvi test u subotu kada će odmjeriti snage sa Slogom u Srpcu. Šampionat počinje 12. avgusta, a sudbina je htjela da prvi protivnik Mladosti već treću sezonu uzastopno bude banjalučki Lauš. U taboru Kotorvarošana kažu da nemaju ništa protiv reprize duela iz prošle godine kada su slavili na premijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*