Furiozna Mladost za poluvrijeme razbila Unu

Ubjedljivo i furiozno košarkaši Mladosti su stigli do treće pobjede u sedmom kolu Druge lige RS protiv Une iz Kozarske Dubice 84:62 (20:12, 27:7, 23:30, 14:13).
Pobjeda bi bila još ubjedljivija da naši košarkaši već na poluvremenu nisu popustili gas usljed opuštanja zbog ogromne prednosti koju su stekli u prve dvije četvrtine. Mladost je odigrala najbolje prvo poluvrijeme ove sezone, koje je nagovijestila prva četvrtina u kojoj su došli do opipljivih osam poena prednosti. Druga četvrtina protekla je u furioznom naletu Mladostaša, koji su odigrali fantastično u napadu i čvrsto u odbrani i ovaj period riješili sa čak 20 razlike.
Visoka prednost učinila je svoje, pa je došlo do opuštanja košarkaša Mladosti, što su gosti iskoristili da koliko-toliko upristoje poraz. Košarkaši Une su posebno dobro odigrali u trećoj dionici u kojoj su ubacili čak 30 poena. Posljednji period protekao je u neefikasnoj igri i činilo se da i jedni i drugi priželjkuju kraj utakmice.
Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Varošić sa ubačena 23 poena, a fantastičnu podršku imao je u Pejakoviću i Korićancu, koji su postigli po 16 poena. Po devet poena postigli su Narić i Bubić, koji je tri puta pogodio trojku.
Mladost: Đekanović, Pejaković 16, Narić 9, Đurić, Tepić 5, Varošić 23, Bubić 9, Čaušević, Korićanac 16, Nović, Filipović 6.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*