Fudbaler iz Kotor Varoš nije želio da igra protiv tima sa Kosova

Meč druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope u Bratislavi između Slovana i Feronikla privukao je veliku pažnju zbog izostanka fudbalera domaćih Aleksandra Čavrića, koji je porijeklom iz kotorvaroškog sela Vagani, jer nije želio da igra protiv tima sa Kosova.

Čavrić i njegov saigrač Dejan Dražić odbili su da igraju, što je uprava kluba razumjela.

– Kada smo saznali ko nam je protivnik, osjećali smo da nam ne bi prijalo da igramo. Nikakvih pritisaka nije bilo sa strane. Nismo ništa htjeli da radimo na svoju ruku i zato smo preko trenera prenijeli naš stav rukovodiocima kluba. Uprava je u potpunosti razumjela naša razmišljanja i izašla nam u susret – rekao je Čavrić, koji je jedan od najboljih fudbalera Slovana.

„Bravo, momci“, „Svaka vam čast“, „Kapa dole“ neki su od komentara navijača u Srbiji na društvenim mrežama, a nije mnogo drugačije ni u Bratislavi.

Domaći navijači „Bijeli jastrebovi“ su nosili su majice „Kosovo je Srbija“, a na tribinu su okačili dobro poznate zastave sa obrisima Kosmeta i tekstom – nema predaje.

– Slovačka nije priznala Kosovo i na našim mečevima se često čuje skandiranje „Kosovo je Srbija“. Zato je i logično što je naš potez naišao na odobravanje, iako smo profesionalci i trebalo bi da igramo na svakoj utakmici. Uz nas je stao klub, ali i navijači i saigrači. Jednostavno, i oni znaju da je ovo nešto što je iznad sporta. Inače, ovdje živi mnogo Srba i oni redovno dolaze da nas gledaju i bodre – dodao je Čavrić.

Slovan je slavio 2:1, a revanš je za sedam dana u Prištini. Čavrić je u Slovanu od 2016. godine i ima važnu  ulogu u timu. Nedavno je produžio ugovor, ali se nada da će imati priliku da zaigra u nekoj od najjačih evropskih liga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*