FOTO GALERIJA: Šampionski pehar podigli FK Mladost i Dermal

Fudbalski klub Mladost pobjednik je 51. izdanja turnira u malom fudbalu u Kotor Varošu u seniorskoj, dok je u konkurenciji preduzeća i javnih ustanova najbolja bila ekipa Dermala.

Mladostaši su u finalnoj utakmici, koja je obilovala uzbuđenjima, neizvjesnošću i sjajnim potezima, savladali ekipu SU Drinić minimalnim rezultatom 1:0. Mladost je i u polufinalu dobila neizvjestan meč, savladavši ekipu Pekara Obeliks poslije izvođenja penala nakon što je u regularnom dijelu utakmice nije bilo golova. Drugo polufinale odlučeno je u regularnom dijelu meča, a SU Drinić je slavio protiv Milež gradnje rezultatom 3:1.

Za najboljeg igrača turnira u seniorskoj kategoriji proglašen je Lale Bašić iz pobjedničkog tima, najbolji golman je Milen Kutić, koji je takođe član šampionskog sastava, dok je prvi strijelac Siniša Đaković iz ekipe Pekara Obeliks.

Mnogo uzbuđenja viđeno je i u polufinalu i finalnoj utakmici u konkurenciji preduzeća javnih ustanova. Na kraju je najviše umijeća pokazala ekipa Dermala, koja je u finalnoj utakmici u posljednjim trenucima stigla do izjednačenja protiv Sporteka 1, a zatim bila uspješnija u izvođenju penala. Treće mjesto zauzela je ekipa Sim tehnik 2 koja je bila bolja od sastava Opštine Kotor Varoš.

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Ahmet Hibić iz sastava Dermala, prvi strijelac je Srđan Jurić koji je branio boje Sim Tehnika 2 dok je najbolji golman Nemanja Smiljić iz šampionskog tima.

Najboljim ekipama i pojedincima pehare i novčane nagrade dodijelili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković. Osim toga ekipe i pojedinci su nagrađeni i vrijednim robnim nagradama koje su obezbijedili sponzori i prijatelji turnira.

Rezultati polufinala (seniori)
Milež gradnja – SU Drinić 1:3
Pekara Obeliks – FK Mladost 0:0 (pen 2:0)

Finale
FK Mladost – SU Drinić 1:0

Rezultati polufinala (preduzeća i javne ustanove)
Opština Kotor Varoš – Dermal 1:2
Sportek 1 – Sim tehnik 2 3:1

Finale
Dermal – Sportek 1 1:1 (pen 5:4)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*