FOTO GALERIJA: Odličan fudbal u Vrbanjcima, odata počast Kršiću i Juriću

Ekipe Pekara Obeliks, Ujedinjena Srpska Kotor Varoš, SP Alekić i Edo Šiprage boriće se večeras za trofej na tradicionalnom turniru u Vrbanjcima.

Ove četiri ekipe pokazale su najviše u prvoj fazi turnira koja je odigrana sinoć, a gledaoce večeras očekuju zanimljive i neizvjesne utakmice.

U utakmicama osmine i četvrtfinala najubjedljivija je bila ekipa SP Alekić koja je slavila dvije ubjedljive pobjede. Najprije je savladala ekipu Povratak otpisanih, a potom i Mjesnu zajednicu Vrbanjci.

Ubjedljiva je bila i Ujedinjena Srpska Kotor Varoš koja je u osmini finala bila bolja od Sloge iz Grabovice, da bi polufinale izborila sigurnom pobjedom protiv Policijske stanice Banjaluka centar.

Pekara Obeliks je u osmini finala bila sigurna protiv ekipe Dubrave Šolaje, a u četvrtfinalu joj je snažan otpor pružio Sportek kojeg je eliminisala tek poslije penala.

Najteži put do završnice imala je ekipa Edo Šiprage koja je u osmini finala minimalno savladala Šiprage, a u drugoj rundi poslije izvođenja penala eliminisala tim Instruktor Kuprešak.

Turnir je počeo minutom ćutanja kojom je odata počast Dejanu Kršiću Krši i Dejanu Juriću, a ekipe Kršini drugari i Sportek igrali su u majicama sa njihovim likom.

– Kršić je godinama bio na našem turniru sa svojom ekipom Zabrđa, a nismo mogli ni pomisliti da će prošle godine posljednji put biti sa nama. Tragično je nastradao baš u povratku kući iz Vrbanjaca. Jurić je ovdje igrao za svoj Sportek, a obojica su kao veliki ljubitelji fudbala u svojim mjesnim zajednicama organizovali turnire. Željeli smo da im se na ovaj način zahvalimo i pokažemo da nikada neće biti zaboravljeni – rekao je jedan od organizatora turnira u Vrbanjcima Nemanja Sakan.

Organizator turnira je Mjesna zajednica Vrbanjci koja je obezbijedila nagradni fond od 1.650 KM. Pobjedniku će pripasti 1.000 KM, a novčane nagrade slijede i drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi, te najboljim pojedincima turnira.

Rezultati osmine finala:

Edo Šiprage – Šiprage 1:0

Instruktor Kuprešak – Kršini drugari 2:1

Pekara Obeliks – Dubrave Šolaje 3:1

SP Alekić – Povratak otpisani 7:1

Mjesna zajednica Vrbanjci – Maslovare 0:0 (3:2 pen)

Policijska stanica Banjaluka centar – Pekara Iv-Anja 2:0

Ujedinjena Srpska Kotor Varoš – Sloga Grabovica 4:2

Sportek – Mladi SDS-a 1:0

Rezultati četvrtfinala:

Edo Šiprage – Instruktor Kuprešak 2:2 (6:5 pen)

SP Alekić – Mjesna zajednica Vrbanjci 4:1

Pekara Obeliks – Sportek 0:0 (5:4 pen)

Ujedinjena Srpska Kotor Varoš – Policijska stanica Banjaluka centar 3:0

Parovi polufinala:

19:00 Edo Šiprage – SP Alekić

19:30 Pekara Obeliks – Ujedinjena Srpska Kotor Varoš

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*