FOTO GALERIJA: Kotor Varoš slavi sportske asove

Kotorvaroška kino-sala bila je pretijesna da primi sve ljubitelje sporta koji su došli da pozdrave asove na tradicionalnoj manifestaciji “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša” na kojoj su lovorike pripale džudistkinji Sari Marić i šahisti Draganu Stankoviću.

U konkurenciji za najbolje sportiste Kotor Varoša bili su i futsaler Milen Kutić, fudbaler Mesud Avdić, karatista Dejan Tomić, odbojkašica Ivana Vučanović, stonoteniser Oliver Đurić i rukometaš Radomir Stojanović.

Za najperspektivnije mlade sportiste na području kotorvaroške opštine proglašeni su džudistkinja Anja Smiljić i karatista Milan Gajanin.

Nagrada za najuspješniju mušku ekipu pripala je Džudo klubu Mladost, dok je u ženskoj konkurenciji nagrađen Odbojkaški klub Kotor Varoš. Trener odbojkašica Dragan Zeljković proglašen je za najboljeg među trenerima.

Biciklista koji nastupa za banjalučki BSK Davor Tubić proglašen ambasadorom kotorvaroškog sporta, a treneru u Karate klubu Ipon Ljubimko Kuzmić je dodijeljeno priznanje za razvoj sporta i promociju opštine Kotor Varoš.

Nagrade su dodijeljene i učenicima osnovne i srednje škole koji su učestvovali na republičkim takmičenjima, a pripale su Kristini Stojanović, Bojanu Petroviću, Edhemu Jusiću, Ivani Vučanović i Lidiji Stojanović.

Zahvalnost je iskazana i kotorvaroškim preduzećima “Žeks turs” i “Golubić” koja su uvijek na raspolaganju sportistima za putovanja na takmičenja.

Stanković je u ime svih nagrađenih sportista zahvalio žiriju. 

– Iza mene je zahtjevna, ali i veoma uspješna godina. Želim da zahvalim svojoj porodici, ali i jednoj osobi koja mi je pomogla da odgovorim na veoma visoke zahtjeve koje sa sobom nosi ova igra. Pozivam mlade da igraju šah koji je to više od sporta jer omogućava i mentalni razvoj i napredak čovjeka – rekao je Stanković. 

Načelnik Opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je grad ponosan na sportiste i njihove rezultate na domaćim i međunarodnim sportskim borilištima.

– Prošle godine smo obezbijedili značajna sredstva za podršku sportskim klubovima. Tim putem smo nastavili i u ovoj godini, a i ubuduće će klubovi imati našu podršku. Koliko imamo sportista i mladih ljudi toliko je svijetla naša budućnost – rekao je Sakan i dodao da je Opština obezbijedila nagrade za najbolje sportiste.

Tradicionalnu manifestaciju organizovali su Opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*