FK Mladost: Đekanović duplo više košta Kotor Varoš, nego naš klub

Uprava Fudbalskog kluba Mladost saopštila je da odbornik SDS-a u Skupštini opštine Kotor Varoš Bojan Đekanović, koji je optužio trenera Branka Ponorca da je privatizovao klub i da zloupotrebom igrača pokušava da dođe do novca iz opštinskog budžeta, godišnje košta Kotorvarošane dvostruko više nego što je klupski budžet.

– Đekanovićevo izmišljeno radno mjesto opštinski budžet, odnosno sve građane Kotor Varoša košta 30.000 KM maraka godišnje. Budžet Mladosti drugu sezonu uzastopno iznosi 14.000 KM. Iz ovih brojeva se nameće samo jedno pitanje – da li je on vrijedniji od 200 sportista koliko ih okuplja Mladost od pjetlića do seniorskog sastava. Naš trener ne samo da nije privatizovao klub, nego se odrekao u korist igrača 5.300 KM koliko mu je klub dužan – navedeno je u saopštenju uprave Mladosti.

Polemika u vezi sa finansijama najstarijeg sportskog kolektiva otvorena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Kotor Varoš na kojoj je donesena odluka o raspodjeli novca klubovima. Sedam od deset klubova je dobilo povišicu, dok se Mladost našla među tri kojima je iznos iz opštinskog budžeta ostao na prošlogodišnjem nivou od 14.000 KM.

Ponorac, koji je odbornik SNSD-a, istakao je da je 14.000 maraka nedovoljno za funkcionisanje kluba i predložio da od četiri kluba sa najvećim budžetima bude skinuto po 500 KM i usmjereno za troškove održavanja i komunalija na stadionu. Poslije toga je uslijedilo Đekanovićevo izlaganje, a Ponorčev prijedlog je na kraju odbijen.

Iz Mladosti su naveli da Đekanović kao odbornik treba da vodi brigu o svim sportskim klubovima u Kotor Varošu i da ima iste aršine prema svima.

– Pitamo ga zašto nije rekao da su privatizovani i ko su članovi uprave Odbojkaškog kluba Kotor Varoš i Stoniteniskog kluba Kotor Varoš. Ako ne odgovori na ta pitanja mi ćemo biti prinuđeni da sa tim činjenicama upoznamo građane i sportsku javnost u Kotor Varošu. Apsolutno razumijemo što se odbornici iz vladajućih stranaka koji su uključeni direktno u rad drugih klubova bore za njihove interese, ali ih pozivamo da to ne rade na štetu Mladosti jer je naš klub najstariji, najpoznatiji i najpopularniji sportski kolektiv i ničim ne zaslužuje takav odnos – istaknuto je u saopštenju.

Osvrćući se na Đekanovićeve tvrdnje da Ponorac ne dozvoljava bivšim fudbalerima da budu u klubu, iz Mladosti su naveli da to demantuju imena i djela ljudi koji su dio uprave i uključeni su u funkcionisanje kluba.

– Rajko Ponorac je bio predsjednik kluba još prije rata u periodu kada je izgrađena tribina na stadionu, a pod njegovim vođstvom sada je saniran sprat klupskog objekta na stadionu. Na dobrom smo putu da kompletno opremimo prostorije kluba. Jugoslav Miljanović je uz klub kao ugledni privrednik i naš bivši fudbaler, naš bivši igrač Dalibor Jurić je svaki dan i svaki vikend sa nama na stadionu i na utakmicama, Goran Kušljić kao rukovodilac javnog preduzeća je od velike pomoći za klub, kao i ljekar Mirsad Beglerović koji radi volonterski. Posebno smo ponosni na člana uprave, kapitena i igrača sa najdužim stažom u dugoj istoriji kluba Igora Vučenovića. Na kraju pozivamo i odbornika Đekanovica da bude član uprave i da sav svoj kapacitet iskoristi i pomogne klubu. Takođe ga pozivamo da u srijedu dođe na utakmicu jer ga nismo vijeli na stadionu više od tri godine – navedeno je u saopštenju uprave Mladosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*