Džudisti iz Kotor Varoša završili sezonu sa 185 osvojenih medalja

Džudisti kotorvaroške Mladosti osvojili su 11 medalja na turniru u Vitezu i time spustili zavjesu na jednu od najuspješnijih sezona u kojoj su u klupsku riznicu dodali 185 medalja sa domaćih i međunarodnih turnira.

Zlatnu kolekciju medalja u Vitezu su obogatile kadetkinja Sara Marić i mlađe djevojčice Anastasija Milić i Anja Smiljić, koja je briljirala tokom cijele sezone i bila jedan od najtrofejnijih članova Mladosti.

Sa ovog turnira stigla su i tri srebra za koja su zaslužni mlađa djevojčica Darija Danilović, mlađa pionirka Milica Zvijerac i mlađi dječak Kristijan Višnjić.

Pobjedničko postolje i bronzane medalje izborili su kadeti Olja Čupić i Stefan Pejaković, kojem je ovo bila 17. medalja u ovoj sezoni. Istim odličjem okitili su se i Andrej Brljić u kategoriji starijih dječaka, Dajana Dragojević u konkurenciji mlađih djevojčica i Vladan Slavnić koji je odmjerio snage sa mlađim pionirima.

Mladosti je pripao i šampionski pehar za najbolju ekipu u kategoriji mlađih djevojčica.

Na međunarodnom turniru u Vitezu nastupila su 44 kluba sa 525 takmičara, a boje Mladosti branilo je 18 džudista. Sjajnim nastupom na posljednjem ovosezonskom turniru kotorvaroški džudisti su kompletirali odličnu sezonu u kojoj su stigli do 185 medalja – 45 zlatnih, 66 srebrnih i 74 bronzane.

– Bila je ovo jedna od najboljih sezona za naš klub u kojoj su takmičari pokazali da uprkos skromnim uslovima u kojima funkcionišemo mogu doći do vrhunskih rezultata. Dokaz za to je i ovosedmični izbor našeg Borislava Bogdanića među deset najboljih sportista RS – rekao je za “Moj Kotor Varoš” trener Mladosti Sejdo Tatar.

Odmor od takmičenja trajaće do februara naredne godine kada će naši džudisti u nove pobjede krenuti iz Laktaša.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*