Džudisti donijeli osam medalja sa Pala

Džudisti Mladosti iz Kotor Varoša osvojili su osam medalja na seniorskom prvenstvu RS i memorijalnom turniru “Rajko Kušić Kuša” održanom na Palama.

Naši džudisti su na prvenstvu RS nastupili sa tri mlađa seniora, a najviše uspjeha imala je Selena Varošić, koja je osvojila drugo mjesto.

Trećim mjesto u svojim kategorijama zauzeli su Dragica Bibić i Darko Danilović.

Još bolje rezultate ostvarili su džudisti koji su iyašli na tatami na turniru koji se tradicionalno održava u čast Rajka Kušića Kuše.

Na ekspresan način do prvog mjesta stigao je Drago Slavnić, a identičan uspjeh ostvarila je i Sara Marić. Drugim mjestom okitili su se Sara Đukić i Milan Tešić, a trećim Vladan Trkulja.

– Konkurencija je bila prilično jaka, ali sam kao i mnogo puta do sada brzo izašao na kraj sa protivnicima – rekao je za MKV Slavnić koji u svojoj kolekciji ima dvadesetak medalja sa raznih takmičenja.

Trener Mladosti Sejdo Tatar kaže za MKV da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, jer na Pale nisu putovali sa mnogo takmičara.

– Uspjeh je time veći jer smo na takmičenje otputovali sa samo nekoliko treninga iza sebe. Problem je što ne možemo trenirati dok ne počne nastava, ali su naši džudisti pokazali zavidne vještine i po ko zna koji put pobrali medalje – istakao je Tatar.

Sa našim džidistima je na Pale putovalo i troje takmičara iz Laktaša, koji su upotpunili žetvu medalja.

dzudo-dragica-bibic

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*