Džudista Stefan Pejaković osvojio srebro u Sloveniji

Džudista Mladosti iz Kotor Varoša Stefan Pejaković osvojio je danas srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju Nagaoka kup u Ljubljani i time se uspeo na stepenicu više u odnosu na prošlogodišnji nastup u slovenačkoj prestonici.

Pejaković je prvu borbu u kategoriji kadeta iznad 90 kilograma odradio superiorno i riješio je u svoju korist iponom. Drugi meč donio je mnogo više neizvjesnosti, Pejaković je bio ofanzivan i borbu je dobio na tri kazne za protivnika.

U finalnoj borbi ga je čekao takmičar koji je nedavno osvojio peto mijesto na Olimpijskim igrama mladih, a Pejaković je na startu napravio grešku koju rival nije propustio da trijumfuje iponom.

– Na turniru je rađen jednostruki repasaž i na postolju je bilo jedno treće mjesto, a samim tim i konkurencija je bila jača. Zadovoljan sam prikazanim borbama i osvojenim srebrom – rekao je Pejaković za “Moj Kotor Varoš”.

On je zahvalio svima koji su mu dali podršku da nastupi u Ljubljani i stigne do još jednog velikog rezultata.

– Odlazak u Ljubljanu su finansijski pomogli načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, pekara “Obelix”, građevinska firma “Građus” Kotor Varoš, odbornik Jelenko Vasiljević i Vedran Kalamanda. Zahvalio bih i rodbini u Ljubljani na gostoprimstvu i portalu “Moj Kotor Varoš” koji je uvijek uz mene – istakao je Pejaković.

Mladog džudistu već sljedeći vikend očekuje nastup na međunarodnom takmičenju “Lika Zagreb”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*