Dvostruko zlato Sare Marić, Borislav Bogdanić najbolji senior turnira

Džudisti Mladosti iz Kotor Varoša briljirali su juče u nastavku međunarodnog turnira u Laktašima, osvojivši devet medalja i drugu poziciju u ekipnom poretku, dok je Borislav Bogdanić proglašen za najboljeg seniora turnira.

Naši džudisti osvojili su četiri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje, a troje ih se okitilo sa dva odličja u različitim uzrasnim kategorijama.

Bogdanić, koji je zahvaljujući prošlogodišnjim uspjesima proglašen za osmog sportistu RS, pokazao je da je u sjajnoj formi već na startu nove sezone i stigao do zlata u seniorskoj kategoriji.

– Prezadovoljan sam nastupom u Laktašima i uspjehom u veoma jakoj konkurenciji. Ambicije su bile visoke, ali sam ih premašio. Posebno laska titula najboljeg takmičara turnira u seniorskoj kategoriji. Ovo mi mnogo znači uoči nastupa na seniorskom prvenstvu RS koje je na programu već sljedećeg vikenda u Laktašima – rekao je Bogdanić za “Moj Kotor Varoš”.

Duplim zlatom okitila se Sara Marić koja je najprije počistila protivnike u kadetskoj, a zatim i u junoriskoj konkurenciji. Isto odličje osvojio je sjajni Stefan Pejaković, koji je pokazao da će ove godine biti neprikosnoven u kadetskoj konkurenciji. Zlatu je dodao i bronzu u juniorskoj kategoriji gdje je stekao i veliko iskustvo jer je odmjerio snage i sa evropskim šampionom iz Slovenije.

Dvije medalje u Kotor Varoš donijela je i odlična Selena Varošić, a zanimljivo je da je u senorskoj kategoriji došla do srebra, dok je u juniorskoj osvojila bronzu.

Bronzama su se okitili i juniorke Maja Popović i Marijana Buzić i tako upotpunile uspješan nastup Mladosti čiji su džudisti prvog dana turnira u subotu osvojili dvije zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju u kategorijalama od poletaraca do starijih pionira.

– Zadovoljan sam nastupom na prvom turniru. Iako smo osvojili jednak broj odličja kao i prošle godine, sada smo bili bolji jer smo došli do više zlatnih medalja. Turnir je bio izuzetno jak i zbog toga na snazi dobijaju nagrade u ekipnoj konkurenciji u kojoj smo zauzeli drugo mjesto u ukupnom plasmanu turnira i treće mjesto u kadetskoj konkurenciji. Takođe, veliko priznanje stiglo je i proglašenjem Bogdanića za najboljeg seniora turnira – rekao je za “Moj Kotor Varoš” trener Mladosti Sejdo Tatar.

Na turniru je učestvovala 61 ekipa sa oko 750 takmičara, a boje Mladosti branilo je 22 džudista.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*