Duraković začarao gol, 413 minuta zaključana mreža Mladosti

Fudbalski klub Mladost Kotor Varoš briljira na početku nove sezone u Regionalnoj ligi RS, a prvih pet kola obilježio je i golman Almedin Duraković koji je čak 417 minuta sačuvao netaknutu svoju mrežu.

Duraković je poslije odlaska Milena Kutića postao prva opcija trenera Branka Ponorca i maksimalno iskoristio ukazanu priliku, čemu svjedoči i statistika.

U novoj sezoni primio je samo jedan gol i to u premijernom meču na domaćem terenu protiv Sloge nektar kada je kapitulirao u 33. minutu. Durakovića potom nisu uspjeli savladati fudbaleri Partizana, Čelinca, Sloge i Krajine.

Osim sjajnih individualnih nastupa, Durakovićevom rekordu doprinijela je i odlična zadnja linija Mladosti predvođena iskusnim kapitenom Igorom Vučenovićem.

– Ne osvrćem se na individualnu statistiku jer je najvažnije da tim niže dobre rezultate, ali u svakom slučaju laska podatak da toliko dugo nisam primio gol. To nije samo moja zasluga, već čitavog tima koji u novoj sezoni igra odlično. Biću srećan ako nastavimo sa pobjedama, a ako i ovaj niz produžim to će biti samo bonus – rekao je Duraković za “Moj Kotor Varoš”.

Mladost će priliku za osvajanje novih bodova, a Duraković da produži niz nesavladivosti imati danas od 16:30 časova kada dočekuje banjalučki Lauš.

Naš tim poslije pet kola dijeli prvo mjesto na tabeli sa Progresom iz Kneževa sa 13 bodova. U prva četiri kola ostvario je sve pobjede, a prvi rival koji je protiv Mladosti ostao neporažen je banjalučka Krajina koja je u posljednjoj rundi osvojila bod na domaćem terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*