Đoković rasplakao Italiju, donirao ogromnu sumu novca

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rasplakao je Italiju i donacijom pokazao da ta država i u dobru i u zlu ima posebno mjesto u njegovom srcu.

Đoković je na početku karijere živio i trenirao u Italiji, čiji jezik savršeno govori. To je pokazao i nastupom na posljednjem Sanremo festivalu kada je Italiju oduševio pjevanjem. Sada je nažalost razlog toga što mu se Italijani klanjaju dijametralno suprotan.

Nakon što je Italiji dao podršku putem “Instagrama”, Đoković je prešao sa riječi na djela. Šef saniteta za zapadni dio Bergama Peter Asembergs otkrio je da je Đoković donirao ogromne iznose novca za dvije bolnice koje su u epicentru italijanskog korona-pakla i najpogođenije tom pošasti.

– Nisam očekivao da na našem bankovnom računu vidim njegovo ime među donatorima, to me veoma uzbudilo, a iznos koji je uplatio je ogroman. Ne bih htio ovim umanjiti značaj i veličinu donacija koje nam uplaćuju brojne kompanije, udruženja, organizacije i pojedinci i svima im zahvaljujem na njihovoj velikodušnosti, ali molim vas da shvatite da me posebno dirnulo kada sam među njima vidio i ime najboljeg tenisera svijeta – rekao je Asembergs.

Đokovićeva velikodušna donacija Italiji još više dobija na značaju s obzirom na to da je i njegova Srbija teško pogođena virusom korona. Rodnoj zemlji, u kojoj zbog korone vlada vanredno stanje, Đoković je nedavno donirao milion evra za kupovinu respiratora.

1 Comment

  1. Donirao italijanima? Kao da italijani nemaju para. Svasta. To sto je donirao, bolje da je donirao Srbima. Strasno

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*