Dejan Trifković u dresu reprezentacije odmjerava snage sa Italijom

Član Kluba malog fudbala Kotor Varoš Dejan Trifković ponovo je dobio poziv selektora futsal reprezentacije BiH do 19 godina Ive Kreze nakon što je na nedavnim pripremama u Zenici ostavio odličan utisak i bio jedan od najboljih na terenu u prijateljskim mečevima sa Slovenijom.

Reprezentacija BiH odigraće 15. i 16. januara prijateljske utakmice sa selekcijom Italije, a okupljanje reprezentativaca zakazano je za 13. januar u kampu Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

– Srećan sam što sam pozvan za novu reprezentativnu akciju i jedino što mogu da kažem jeste da ću dati sve od sebe da opravdan povjerenje selektora – rekao je Trifković za “Moj Kotor Varoš”.

Trifković je prošlog mjeseca pozvan u nacionalni tim u sklopu ciklusa priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Prvo Evropsko prvenstvo futsal reprezentacija u ovoj uzrasnoj kategoriji biće održano u septembru 2019. godine u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Reprezentacija BiH smještena je u grupu tri glavne kvalifikacione runde gdje će za protivnike imati selekcije Srbije, Portugala i Moldavije. Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan od 26. do 31. marta 2019. godine u BiH.

Plasman na završnicu Evropskog prvenstva uz domaćina Letoniju ostvariće sedam pobjednika grupa glavne runde kvalifikacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*