Davor Tubić vladar drumova

Kandidat Biciklističkog saveza za Izbor deset najboljih sportista RS Davor Tubić iz Kotor Varoša rezultatima na domaćim drumovima obilježio je godinu u ovom sportu.

Najveći uspjeh ostvario je u trci Premijer lige BiH u Žepču, gdje je zauzeo prvo mjesto, dok je u Mostaru bio trećeplasirani, što mu je donijelo ukupno drugu poziciju u prvenstvu BiH. 

– Trka u Žepču svakako je najveći uspjeh, a u Mostaru sam mogao i bolje da mi se nije desio peh. Ipak, i treća pozicija je dobar rezultat s obzirom na to da sam zaposlen, radim puno radno vrijeme, a tek onda poslije posla najmanje dva ili tri sata provedem na biciklu – rekao je Tubić. 

Svojim rezultatima doprinio je da banjalučki BSK poslije nekoliko sušnih godina ponovo stigne među vodeće klubove u BiH. Banjalučki biciklisti zauzeli su ukupno drugo mjesto u Premijer ligi, a osim Tubića, izdvojilo se još nekoliko mladih vozača poput Sergeja Maksimovića i Luke Perića. Kao kapiten reprezrntacije BiH Tubić je nastupio i na prvenstvu Balkana u Trebinju.

– Nisam, nažalost, ostvario rezultat kakvom sam se nadao jer sam pao u drumskoj trci i morao da odustanem. Vjerujem da sam mogao među deset najboljih, ali i sam nastup na ovako jakom takmičenju je dobar rezultat. Ponavljam, skoro svi momci su profesionalci i bave se isključivo biciklizmom, tako da mogu biti prilično zadovoljan – kazao je Tubić.

Poznato je da je biciklizam veoma naporan sport, a najbolji biciklista RS za ovu godinu sasvim slučajno ga je zavolio.

– Trenirao sam karate devet godina i doživio nezgodnu povredu kada sam iščašio koljeno. U sklopu oporavka počeo sam da vozim bicikl i tako se rodila ljubav. Od 2011. godine i zvanično sam član BSK-a. Čak i kada završim karijeru ostaću u biciklizmu, jer je to jednostavno postao moj život – rekao je momak iz Kotor Varoša.

Profesionalni bicikl košta minimalno 5.000 maraka.

– Usudio bih se reći da je pravi bicikl pola rezultata. Za novu sezonu trebalo bi da dobijem novi, koji će biti vrlo konkurentan. Ni troškovi servisiranja nisu zanemarljivi, ali o tome brigu vodi klub – naveo je Tubić.

Osim drumskih trka, Tubić je imao zapažene rezultate i na hronometru. U borbi sa samim sobom i štopericom zauzeo je treće mjesto u BiH.

– Solidan nastup imao sam u ovoj disciplini i na Balkanskom prvenstvu u Trebinju. Nadam se da ću se u idućih godinu, dvije oprobati u još jačoj konkurenciji jer bih volio da se odmjerim sa boljim biciklistima od sebe – rekao je Tubić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*