Cvijanović: Uživamo u pisanju istorije

Obren Cvijanović ponikao je u kotorvaroškoj Mladosti, a zahvaljujući koktelu talenta i upornog rada brzo je koračao fudbalskim stepenicama u RS. Potpunu afirmaciju stekao je u prošloj sezoni u kojoj je Krupa ostvarila istorijski rezultat obezbjedivši plasman u Premijer ligu BiH. I na nivou više Cvijanović dobija šansu i sa saigračima učestvuje u ispisivanju nove stranice Krupine istorije.

MKV: Kako komentarišeš odlične igre Krupe u dosadašnjem dijelu sezone i šta je najveći kvalitet zbog kojeg ste ostvarili ovakav rezultat?

CVIJANOVIĆ: Trenutno smo na odličnoj poziciji na tabeli, kao što smo bili i cijelim dosadašnjim tokom sezone, što je ogroman uspjeh. Mi smo jedna od najmlađih ekipa, u kojoj je mnogo igrača mlađih od 21 godine, a uz nekoliko iskusnijih igrača, napravljen je odličan tim. To je naš kvalitet, a do dobrih rezultata nas vodi činjenica da smo svi svjesni da moramo svaku utakmicu dati maksimum i mnogo raditi jer svi konkurišemo za prvi pit. Nema isticanja pojedinaca, samo je važan kolektiv, a pokazalo se da to odlično funkcioniše.

MKV: Koliko si zadovoljan svojim igrama i statusom u klubu?

CVIJANOVIĆ: Imamo odličan tim i na svakoj poziciji minimum dva skoro podjednaka igrača tako da je konkurencija veoma jaka i izjednačena. Maksimalno se trudim da iskoristim svaku šansu koju dobijam i zadovoljan sam svojim partijama ove sezone. Naravno da uvijek može bolje i tome težim iz utakmice u utakmicu.

MKV: Koliko Krupi kao mladom timu i debitantu u elitnom takmičenju znači iskustvo šefa stručnog štaba iz Premijer ligi BiH?

CVIJANOVIĆ: Naravno da je to važno. On odlično poznaje sistem takmičenja, druge timove i na osnovu toga iz nas izvlači maksimum u svakoj utakmici. Odlično smo ukomponovani i to pokazuje i mjesto na tabeli.

MKV: Da li je Krupa pravi tim za razvoj mladih igrača?

CVIJANOVIĆ: Apsolutno. Krupa je godinama unazad privlačila sve više mladih igrača, koji su napredovali u odličnim uslovima i zato ovi rezultati nisu slučajni. Jednostavno, ambicije kluba poklapaju se s ambicijom mladih igrača i zato smo tu gdje jesmo.

MKV: U sezonu ste usli sa ciljem da ostanete u ligi. Da li je sada podignuta ljestvica?

CVIJANOVIĆ: Nas primarni cilj je za ovu sezonu je ostao opstanak u elitnom društvu i da u svakoj utakmici ostvarimo dobar rezultat. Sve što napravimo iznad zacrtanog cilja je istorijski uspjeh i trenutno uživamo u pisanju istorije. Sada nam se ukazala prilika za plasman u plej-of i sigurno ćemo i nju iskoristiti jer nemamo rezultatski imperativ. Bez tog tereta bićemo još opasniji protivnici svim timovima.

MKV: Pratiš li rezultate bivšeg kluba Mladosti i da li tvoj uspjeh može da bude poruka mladim igračima u Kotor Varošu da se isplati predan rad?

CVIJANOVIĆ: Naravno da pratim, a kada god sam u prilici pogledam utakmicu Mladosti. Predan rad i trening mora donijeti rezultat. Nadam se da će Kotor Varoš izbaciti još mnogo mladih igrača željnih uspjeha, jer je naš grad uvijek imao mnoštvo talenata.

obren-cvijanovic1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*