Ćubić pomogao opstanak Mladosti, igrači i uprava kose stadion

Fudbalskom klubu Mladost iz Kotor Varoša bio je ugrožen završetak sezone u Regionalnoj ligi RS nakon što je opština Kotor Varoš prekinula finansiranje svih klubova, a kao spas pojavio se privrednik iz Laktaša Ljubo Ćubić koji je ličnom donacijom omogućio da najstariji kotorvaroški sportski kolektiv odigra posljednja tri kola. 

Vlasnik “Niskogradnje”, koji je jedno vrijeme bio i predsjednik Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke, imao je sluha za probleme Mladosti i uplatio novac kako bi Kotorvarošani u posljednja tri kola mogli otputovati na gostovanja i isfinansirati troškove koje iziskuju domaće utakmice. 

– Nakon prekida u isplati mjesečnih grantov iz opštinskog budžeta bili smo dovedeni pred svršen čin jer jednostavno klub nije imao novca da plati tekuće obaveze. Naišli smo na Ćubićevo razumijevanje i u ime kluba mu se zahvaljujemo na pomoći koja za nas znači opstanak – rekao je za “Moj Kotor Varoš” trener Mladosti Branko Ponorac. 

Mladost sutra igra posljednji meč ove sezone protiv Čelinca u kojem će se boriti za opstanak u ligi. O teškoj situaciji u klubu svjedoči i činjenica da je posljednje kolo dočekano bez adekvatno održavanja stadiona. Kako bi odlučujuća utakmica ipak bila odigrana u regularnim uslovima, rukave su zasukali fudbaleri i članovi uprave kluba. Sa kosama, trimerima i kosačicama na terenu smo zatekli kapitena Igora Vučanovića, golmana Almedina Dujakovića i članove uprave Dalibora Jurića, Jugoslava Miljanovića i Gorana Narića. 

– Skupština opštine je donijela odluku na osnovu koje stadion kao društveno dobro treba održavati Komunalno preduzeće “Bobas”, ali evo vidite kako se to poštuje. Na stadionu smo primjetili zmije i morali smo nešto preduzeti. Mi i ovim činom pokazujemo koliko nam je stalo do kluba i sporta u našem gradu iako funkcionišemo u nemogućim uslovima – kaže Ponorac. 

Utakmica Mladost – Čelinac biće odigrana sutra sa početkom u 17:30 časova, a dolazak na tribine je najmanje što svaki Kotorvarošanin može da učini kako bi stigli do pobjede i opstanka u ligi. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*