Čelinčani vode BiH ka Evropskom prvenstvu

Futsal reprezentacija BiH stigla je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo BiH, a među najzaslužnijim za to je tandem iz Čelinca Srđan Ivanković i Darko Milanović.

Ivanković je sinoć postigao pobjedonosni gol za BiH u pobjedi protiv Rumunije u Bukureštu  3:2. Sjajnu partiju pružio je i golman Milanović koji je pravio višak i prevagu u završnici meča prilikom igre sa čovjekom više na terenu. Ivanković je sa dva gola prethodno riješio i utakmicu protiv Srbije u Novom Sadu koju je BiH dobila rezultatom 4:2, a i tada je Milanović osim među stativama demonstrirao umijeće i u polju.

– Utakmica je bila veoma teška, ali smo znali no šta nas očekuje u Bukureštu. Poslije dva odlična rezultata iz prva dva kola išli smo sa puno motiva u Rumuniju i znali smo d smo sa pobjedom veoma blizu istorijskog uspjeha. Odigrali smo fantastičnu utakmicu svi do jednoga. Sa klupe se čula velika podrška, bacali smo se na glavu, ostavili srce na terenu i to nam se vratilo golom Ivankovića u posljednjim trenutcima utakmica e – ističe Milanović.

On je dodao da i dalje moraju ostati na zemlji i skoncentrisani dočekati idući mečeve.

– Ako ponovimo predstavu iz Rumunije vjerujem da rezultat neće izostati i da ćemo slaviti plasman na Evro. Takođe, želim da zahvalim našim vjernim navijačima širom zemlje jer nam svakodnevno stižu poruke podrške i naravno da nam to znači – kaže Milanović popularni Deko.

BiH će prvu meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo imati u uzvratnom duelu protiv Rumunije na domaćem terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*