Borislav Bogdanić i Selena Varošić najbolji sportisti Kotor Varoša

Članovi Džudo kluba Mladost Borislav Bogdanić i Selena Varošić proglašeni su večeras za najbolje sportiste Kotor Varoša za 2017. godinu.

Bodanić je u prošloj godini ostvario najbolje rezultate u karijeri započetoj 2001. godine. Bio je šampion RS i BiH u kategoriji do 100 kilograma, čime je stekao pravo nastupa na prvenstvu Balkana gdje je osvojio bronzanu medalju. Bogdanić je zauzeo osmu poziciju na manifestaciji “Izbor deset najboljih sportista RS” u organizaciji dnevnog lista “Glasa Srpske”.

Varošićeva je u prošloj godini osvajala odličja na prvenstvima RS i BiH i najjačim međunarodnim turnirima, a okitila se sa dvije zlatne, šest srebrnih i dvije bronzane medalje.

Tradicionalna manifestacija protekla je u potpunoj dominaciji džudista jer su za najbolje mlade sportiste Kotor Varoša proglašeni Stefan Pejaković i Sara Marić, a za prvog među trenerima Sejdo Tatar. Priznanja za najperspektivnije sportiste pripala su karatisti Milanu Gajaninu i odbojkašici Ivani Krčić.

Proglašeni su i najuspješniji sportski kolektivi, a priznanja su pripala Klubu malog fudbala Kotor Varoš i pionirskoj ekipi Odbojkaškog kluba Kotor Varoš.

Vrhunskih sportista i klubova ne bi bilo bez sportskih radnika, a za najboljeg u ovoj kategoriji proglašen je profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” Kotor Varoš Faruk Ramičić.

Osim najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji proglašeno je i deset sportista koji su nastupima na sportskim borilištima obilježili prošlu godinu – Miloš Tepić (fudbal), Radomir Stojanović (rukomet), Miroslav Nedić (futsal), Nikola Korićanac (košarka), Ivana Vučanović (odbojka), Nemanja Knežević (karate), Dragoslav Jotanović (šah), Oliver Đurić (stoni tenis), Slobodan Pavlović (kik boks) i Sandra Tepić (karate).

Među deset najperspektivnijih sportista Kotor Varoša uvršteni su Ivana Krčić, Milan Gajanin, Sanela Fifić, Darija Danilović, Adam Jokanović, Andrej Brljić, Ognjen Kalamanda i David Pejaković.

Dodijeljenja su i posebna priznanja za promociju opštine Kotor Varoš, a otišla su u ruke fudbalera Zvijezde iz Gradačca Obrena Cvijanovića, rukometaša Borca iz Banjaluke Bože Tepića i atletičarke Borca iz Banjaluke Branke Jotanović.

Priznanje za nesebičnu pomoć u organizaciji sportskih manifestacija dodijeljeno je pekari “Obeliks”, dok je Udruženje za promociju i znajčaj sportske rekreacije ponijelo titulu ambasadora sporta.

Nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na Malim olimpijskim igrama – Miloš Čupić (Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Maslovare), Marija Župljanin (Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Maslovare), Srećko Joldžić (Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” Kotor Varoš), Dajana Kalamanda (Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” Kotor Varoš), Ružica Janković (Osnovna škola “Sveti Sava” Kotor Varoš) i Milan Božičković (Osnovna škola “Sveti Sava” Kotor Varoš).

Tradicionalni izbor najboljih sportista organizovali su opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Najbolji sportista prošle godine bio je stonoteniser Mladen Nikolić, a najbolja sportistkinja karatistkinja Sandra Tepić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*