Borislav Bogdanić među kandidatima za najboljeg sportistu RS

Sjajni džudista kotorvaroške Mladosti Borislav Bogdanić ušao je u širu konkurenciju tradicionalnog “Izbora deset najboljih sportista RS” u organizaciji najstarijeg dnevnog lista u BiH “Glas Srpske”.

– Svaki strukovni savez delegirao je po jednog kandidata, a Bogdanića je predložio Džudo savez RS. U široj konkurenciji trenutno se nalazi 19 sportista. Žiri na čijem čelu je proslavljeni košarkaš Nenad Krstić odlučiće kojih deset sportista će biti nagrađeno na svečanosti 63. izdanja “Izbora najboljih sportista RS” koja će biti održana 14. decembra u Banjaluci – rekao je za “Moj Kotor Varoš” član žirija i urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

Žiri će uzeti u obzir i glasove čitalaca “Glasa Srpske”, koji svoje favorite mogu podržati slanjem poruke na broj 091 610 102. Kako bi dali glas Bogdaniću treba da napišete GL 2 i pošaljete na pomenuti broj.

Sezona na izmaku najbolja je u karijeri kotorvaroškog džudiste, koji je prvi u istoriji našeg grada sa titulom šampiona BiH u seniorskoj konkurenciji. Niz uspjeha u sezoni na izmaku zaokružio je trećim mjestom na Balkanskom prvenstvu održanom u Makedoniji.

– Prezadovoljan sam uspjesima koje sam postigao u ovoj sezoni u kojoj se isplatio sav moj dosadašnji rad. Kao kruna svega došla je i nominacija za “Izbor najboljih sportista RS”. To je još jedno priznanje za moje rezultate i zahvaljujem se Džudo savezu RS koji ih je prepoznao. Ulazak među 19 najboljih za mene je velika čast, a sve iznad toga predstavljaće ostvarenje sna – rekao je Bogdanić za MKV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*