Borislav Bogdanić i Sara Marić sportski vitezovi Kotor Varoša

Članovi Džudo kluba Mladost Borislav Bogdanić i Sara Marić proglašeni su večeras za najbolje sportiste Kotor Varoša za 2018. godinu.

Njihovim krusnisanjem nastavljena je dominacija džudista na kotorvaroškoj sportskoj sceni, jer je Bogdanić i prošle godine ponio titulu najboljeg, a društvo na tronu pravila mu je klupska koleginica Selena Varošić.

Bogdanić je u prošloj godini nastavio da niže sjajne rezultate i okitio se titulom šampiona Balkana čime je ostvario najveći uspjeh u karijeri, a osvojio je i srebrnu medalju na seniorskom Prvenstvu BiH.

Prošla godina bila je najbolja za Marićevu od kada je kročila na tatami i dominirala je na domaćoj sceni u više starosnih kategorija. Iako još ima pravo nastupa u kadetskoj konkurenciji, Marićeva je nizala sjajne sjajne rezultate i na takmičenjima za starije takmičarke.

Postala je šampionka RS u konkurenciji kadetkinja i mlađih seniorki, dok je sa šampionata BiH donijela bronze u konkurenciji kadetkinja i juniorki. Bez premca je bila i na brojnim međunarodnim turnirima, a njena kolekcija od 20 medalja u 2018. godini teško će biti dostižna za bilo kojeg sportistu u Kotor Varošu.

Osim Bogdanića i Marićeve među deset najboljih koji su nastupima na sportskim borilištima obilježili prošlu godinu uvršeteni su i šahista Dragan Stanković, fudbaler Enis Mušanović, rukometaš Radomir Stojanović, stonoteniser Mladen Nikolić, futsaler Miroslav Nedić, košarkaš Saša Narić, karatistkinja Sandra Tepić i odbojkašica Jovana Stakić.

Za sjajne rezultate kotorvaroških džudista već godinama je zaslužan alfa i omega Mladosti Sejdo Tatar, koji je proglašen za najboljeg trenera u prošloj godini.

Titulu najperspektivnijeg sportiste ponio je karatista Igor Žderić, a u konkurenciji djevojčica ta nagrada je dodijeljena stonoteniserki Mariji Panić. Najuspješnija muška ekipa u 2018. gopdini je Šahovski klub Kotor Varoš, dok je u ženskoj konkurenciji ova nagrada pripala Stonoteniskom klubu Kotor Varoš.

Nagrada za ambasadora sporta dodijeljena je atletičarki Branki Jotanović koja nastupa za banjalučki Borac u čijem dresu je postizala odlične rezultate u bacanju kugle.

Nagrada za sportskog radnika i novinara dodijeljena je Dušku Kerezoviću posthumno, dok je kotorvaroškom preduzeću “Kvimpeks” pripalo priznanje za pomoć u organizaciji sportskih manifestacija.

Nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na Malim olimpijskim igrama – Miloš Bojić, Ružica Janković, Sofija Bogdanić, Danilo Nović, Mladen Kalamanda i Ivana Vučanović.

Tradicionalni izbor najboljih sportista organizovali su Opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*