Borislav Bobo Bogdanić osmi među najboljim sportistima u RS

Džudista Mladosti iz Kotor Varoša Borislav Bogdanić zauzeo je osmu poziciju na večerašnjoj manifestaciji “Izbor deset najboljih sportista RS” održanoj u Banjaluci u organizaciji dnevnog lista “Glasa Srpske”.

Bogdanića je za nagradu preldožio Džudo savez RS, a prema ocjeni stručnog žirija na čelu sa proslavljenim košarkašem Nenadom Krstićem i glasovima čitalaca “Glasa Srpske” ovogodišnjim rezultatima je zaslužio da se nađe u društvu deset najboljih, koji su nagrađeni manifestaciji u Banskom dvoru u Banjaluci.

Odluka je donesena na današnjoj sjednici stručnog žirija, koji je konačno prelomio i donio odluku o pobjedniku i redosljedu deset najboljih sportista u 2017. godini.

Bogdanić je za “Moj Kotor Varoš” rekao da je presrećan i da mu je ovo jedna od najdražih noći u životu.

– Ovo je moja godina iz snova. Uz najbolje rezultate u karijeri stigla je i ova nagrada na koju sam jednako ponosan. Hvala žiriju, svima koji su glasali i “Glasu Srpske” na odličnoj organizaciji manifestacije. Želim da se zahvalim svim koji su mi bili podrška u dosadašnjoj karijeri, a posebno porodici i treneru Sejdi Tataru koji je zaslužan za sve moje uspjehe – istakao je Bogdanić kojeg je njegov trener i večeras pratio baš kao i kroz karijeru.

Bogdanićevo učešće među najboljima nije slučajno jer je godina, koja se primiče kraju, bila najuspješnija u njegovoj karijeri započetoj 2001. godine. Ove godine bio je prvak RS i BiH u kategoriji do 100 kilograma, čime je stekao pravo nastupa na prvenstvu Balkana gdje je osvojio bronzanu medalju.

Jednako dobar sportista i čovjek na tatami je prvi put stao kao 12-godišnjak kada ga je u prostorije Džudo kluba Mladost doveo otac i prepustio ga u ruke njegovog sportskog oca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*