Bogdanić vicešampion BiH, Marićeva treća

Kotorvaroški džudista Borislav Bogdanić postao je vicešampion, dok je Sara Marić osvojila treće mjesto na Prvenstvu BiH za seniore održanom u Vitezu.

Džudo klub Mladoist iz Kotor Varoša na seniorskom šampionatu BiH predsatavljao je i Darko Danilović, ali nije uspio da se domogne medalje.

Bogdanić je zahvaljujući srebrenoj medalji obezbijedio mjesto u reprezentaciji BiH u kategoriji do 100 kilograma. Trener Mladosti Sejdo Tatar kaže za “Moj Kotor Varoš” da ostaje žal što Bogdanić nije stigao do šampionske titule.

–  U finalu nije bio na svom nivou, ali je i pored toga imao šansu da osvoji zlato. Iako ostaje žal štonije došao do titule, nisam nezadovoljan njegovim rezultatom – istakao je Tatar.

On je dodao da je Marićeva ostvarila maksimalan rezultat s obzirom na to da je tek godinu juniorka.

– Njen napredak je konstantno vidljiv, ali još nije u mogućnosti da se suprotstavi višestrukoj šampionki i učesnici Olimpijskih igara Larisi Cerić, te sjajnoj Jeleni Arnautović – kaže Tatar.

Danilović je poražen u prvoj borbi, pa je put do medalje tražio kroz repasaž. Prvu borbu u repasažu je dobio, ali je u drugoj poražen čime je izgubio šansu da se bori za bronzanu medalju.

Džudisti Mladosti su ove godine osvojili 22 medalje od čega sedam zlatnih, pet srebrnih i deset bronzanih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*