Bogdanić ulazi u sportsku istoriju Kotor Varoša

Džudista kotorvaroške Mladosti Borislav Bogdanić ulazi u sportsku istoriju našeg grada kao prvi čovjek koji je postao šampion BiH u seniorskoj konkurenciji.

Mladost u bogatoj istoriji ima velike rezultate, ali njeni džudisti nikada nisu uspjeli da se okite zlatom u najjačoj konkurenciji na državnom šampionatu. Do tog cilja stigao je Bogdanić, koji je juče na takmičenju u Travniku uprkos jakoj konkurenciji podigao pehar u kategoriji do 100 kilograma.

– Prezadovoljan sam ovim uspjehom i on predstavlja krunu moje dosadašnje karijere. Kroz ovu titulu je isplaćen sav moj dosadašnji rad, a posebno sam ponosan što sam prvi u Kotor Varoš donio zlanu seniorsku medalju rekao je za MKV Bogdanić.

Put do titule nije bio ni najmanje lak i u žestokoj konkurenciji morao je da preskoči četiri velike prepreke.

– Svaka borba bila je jaka, a o finalu je izlišno i govoriti. U borbi za zlato sam uspio savladati vrhunskog takmičara Stefana Šiljegovića čime se ne može pohvaliti veliki broj džidista na domaćim tatamijima – kaže Bogdanić.

Na njegov uspjeh ponosan je i dugogodišnji trener i alfa i omega Mladosti Sejdo Tatar.

– Beskrajno sam srećan zbog prvog seniorskog zlata koje je zasijalo u našim vitrinama. Bogdanić je bio juniorski šampion BiH i tada je nagovijestio sjajnu karijeru. On je napravio vrhunski rezultat uprkos skromnim uslovima u kojima radi naš klub. Nadam se da ćemo naići na podršku kako bi učestvovao na najvećim takmičenjima za koja se kvalifikovao ovom titulom – rekao je Tatar za MKV.

Uspjeh Mladosti u Travniku uveličale su i seniorke Dragana Savanović i Selena Varošić, koje su se okitile bronzanim medaljama. Time su se sva tri člana našeg tima sa Prvenstva BiH vratila sa odličjima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*