Arsenije Bubić ostaje udarna snaga Sloge

Jedan od najboljih rukometaša Sloge iz prošle sezone Arsenije Bubić produžio je ugovor i za narednu sezonu čime su Dobojlije još jednom potvrdili najviše ambicije u predstojećem prvenstvu.

Mladi lijevi bek iz Kotor Varoša u potpunosti je iskoristio šansu koju je dobio poslije nekoliko godina uglavnom sjedenja na klupi u Borcu pa nije bilo dileme da li zaslužuje novi ugovor. Iako još nije okupio ekipu, novi trener Mario Kelentrić na osnovu izdanja iz minulog prvenstva procijenio je da mu je Bubić neophodan pa je Kotorvarošanin lako prelomio da ostane.

– Nekoliko faktora je presudilo. Prvi je što je klub ispoštovao sve obećano kada sam dolazio, dobio sam šansu i nadam se da sam je iskoristio. Visoke ambicije u novoj sezoni i moja uloga u timu takođe su presudili, a svakako je uticao i dolazak Kelentrića. Čovjek je bio šampion svijeta, radio je sa najboljim igračima i trenerima i godinama bio dio uspješnih sistema kao što su Zagreb i reprezentacija Hrvatske. Jedva čekam da počnemo da radimo, jer vjerujem da možemo zaista mnogo – rekao je Bubić.

Produžetkom saradnje sa najboljim igračima, dolaskom Rusa Artjoma Junjina i povratkom Peđe Dejanovića, Vladana Đurđevića i Srđana Gavrića Sloga je uz Vogošću uradila daleko najveći posao u pauzi između dva prvenstva.

– Mislim da već sada imamo ekipu za velike domete. Prošle sezone smo realno bili mnogo slabiji, a opet smo imali dobre rezultate i da smo imali više iskustva da riješimo bar dvije, tri utakmice u svoju korist od čak sedam remija, situacija bi bila još bolja. Ne želim ništa da prognoziram, ali vjerujem da ćemo igrati zapaženu ulogu kada je u pitanju borba za vrh tabele. Lično, srećan sam zbog ostanka u ekipi koja ima visoke ambicije, želim da pobjeđujem i da trijumfima dam što veći doprinos – rekao je Bubić.

Prvi sastanak sa novim trenerom zakazan je za 27. jul, ali su svi igrači odavno u komunikaciji sa hrvatskim stručnjakom.

– Dobili smo plan rada do početka priprema i to mi je još jedan pokazatelj da će saradnja sa trenerom biti na najvišem nivou. Do tančina je isplanirao naš svaki individualni trening kako bismo što spremniji došli na pripreme. Pauza je prilično duga i neobična, pa je vrlo važno da se ne zapustimo i dođemo “zategnuti” – zaključio je bivši mladi reprezentativac Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*