Arsenije Bubić i Vladan Đurđević: Liježemo i budimo se uz rukomet

Iza rukometaša banjalučkog Borca je odličan start sezone u kojem su upisali četiri pobjede, a u petak će u “Boriku” protiv Kaknja pokušati da zabilježe i peti trijumf.

Mlada ekipa Bojana Unčanina uspješno je položila sve testove do sada, a i sa tribina se može vidjeti da su odnosi među igračima odlični što je preduslov za dobru igru. Osim na terenu, momci se druže i privatno, a neki od njih zajedno i žive. Takav slučaj je sa Arsenijem Bubićem iz Kotor Varoša i Vladanom Đurđevićem iz Doboja.

– Zadovoljni smo poslije dobrog starta, jer smo za razliku od prošle krenuli bez poraza. Nadam se da ćemo tako nastaviti i prekosutra protiv Kaknja i napraviti dobru uvertiru za najtežu utakmicu polusezone protiv Izviđača u Ljubuškom. U tom meču mnogo više možemo dobiti nego izgubiti. Pokazali smo da smo bolji od njih prošle sezone, a mislim da su oni po igračkom kvalitetu za nijansu slabiji nego tada – počeo je priču Đurđević.

Rukomet je centralna tema ne samo dok su u dvorani, nego i prije i poslije treninga.

– Stalno pričamo o rukometu. Izabrali smo taj put, želimo da napredujemo i jedan drugom skrećemo pažnju na ono što bi trebalo da popravimo. Gledamo utakmice kod kuće, trudimo se da “skinemo” poteze velikih zvijezda, tako da se može reći da ustajemo i liježemo sa rukometom – naglasio je Đurđević.

Za razliku od momka iz Doboja koji igra na visokom nivou već duže vrijeme i odlično se nadopunjava sa Milošem Nježićem na poziciji desnog krila, Bubić još čeka pravu šansu. Konkurencija na bekovskim pozicijama je velika, pa mladi reprezentativac Srbije mora da bude strpljiv.

– Nisam frustriran što ne igram, trudim se da na svakom treningu dodatno napredujem i vjerujem da ću iskoristiti šansu kada je dobijem. Cimeri i iskusniji igrači poput Dejana Unčanina i Bojana Ljubišića mi mnogo pomažu, konkurencija je vrlo zdrava, nema povrijeđenih sujeta, jer smo svi tu da damo doprinos na putu ka novoj tituli – naglasio je Bubić.

Podršku mu daje još jedan Kotorvarošanin Mirko Mikić čije se angažovanje za sportskog direktora kluba ispostavilo kao pun pogodak.

– On je donedavno bio igrač i razumije sve naše potrebe. To nam je mnogo olakšalo komunikaciju, pa smo ove sezone velika porodica. Vide se pozitivni pomaci na svim nivoima u odnosu na prethodne godine, ljudi iz uprave obezbijedili su nam sve uslove, pa mi možemo da se posvetimo treninzima i utakmicama – rekao je Bubić.

U slobodno vrijeme osim rukometa na TV ekranu je često i košarka jer je Bubić veliki fan NBA lige, ali zbog obaveza ne može baš svaku noć ostati budan.

– Volim NBA ligu od malih nogu i trudim se da sve pratim. Ako ništa ujutru pogledam hajlajtse, a naravno najviše pratim ekipe u kojima igraju srpski igrači – rekao je Bubić.

Slobodno vrijeme cimeri iskoriste za šetnju, izlaske, a ponekad dokolicu prekrate igrajući “plejstejšn”. Na “meniju” su najčešće fudbal i košarka.

– Priznajem da je tu bolji od mene. Više ga to interesuje, a ponekad mu i kao stariji popustim da se ne naljuti – kaže Đurđević u šali. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*